5 maneres de cuinar l’ou

5 maneres de cuinar l’ou, un dels aliments més complets que existeixen. Conté tots els nutrients essencials i proteïnes d’alt valor biològic, a més d’una gran quantitat de vitamines i minerals. A la cuina resulta d’allò més versàtil i admet un munt de coccions.

5 maneres de cuinar l'ou - Veritas

És important distingir els ous ecològics de la resta. El codi que veuràs a la closca comença pel nombre 0, i el color del rovell és groc no taronja.

5 maneres de cuinar l’ou

Com a consell bàsic és important que no coguis el rovell en excés, ja que perdria molta melositat i la digestió resultaria més complexa.

Al plat i en cocota

Ingredients:

Elaboració:

  1. Posa una mica d’oli en una cassola de parets altes i cou la guarnició.
  2. Col·loca les verdures en un recipient de forn, trenca els ous i enforna a 180ºC fins que es quallin.

Ou escumat

Ingredients:

Elaboració:

  1. Prepara un recipient poc profund amb aigua i aproximadament un 7% de vinagre i porta-ho a ebullició.
  2. Trenca l’ou en un altre recipient i afegeix-ho a l’aigua bullint.
  3. Recull la clara de manera que emboliqui el rovell. Retira quan la clara estigui cuita i el rovell semilíquid.
  4. Col·loca-ho al bany maria amb aigua i gel. Deixa-ho refredar i assecar.
  5. Retalla les puntes de clara sobrant i reserva-ho a la nevera. Quan vagis a consumir-ho pots regenerar-ho en un bany d’aigua calenta lleugerament salada.

Passat per aigua, mollet i dur

Ingredients:

Elaboració:

  1. Bull aigua amb un 7% de vinagre i sal.
  2. Col·loca l’ou dins el recipient i cou a foc suau.
  3. L’ou passat per aigua s’ha de bullir de 2 a 3 minuts; l’ou mollet, uns 5 minuts; el dur, de 8 a 12 minuts.

Remenat

Ingredients:

Elaboració:

  1. Salta lleugerament la guarnició escollida i reserva-la.
  2. Trenca els ous en un recipient, salpebra i bat.
  3. Poseu-los en un bany maria, en una paella a poca temperatura.
  4. Remou-los sense parar, fins a aconseguir una textura cremosa.

A baixa temperatura

Ingredients:

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn de vapor a 64ºC de temperatura constant.
  2. Col·loca els ous dins de safates de reixeta de manera que quedin separats, i cou entre 35 i 40 minuts.
  3. Retira’ls del forn i treu-ne la closca.
  4. Reserva’ls en un bol amb aigua.