Amanida de llenties amb vinagreta

Amanida de llenties amb vinagreta, una opció pràctica que ens permet gaudir d’aquest llegum més enllà dels guisats tradicionals. Són molt nutritives i una inqüestionable font d’energia. Les llavors de gira-sol i els germinats li donen un toc diferent i refrescant. Aquesta recepta ens la facilita la xef Mireia Anglada.

Amanida de llenties amb vinagreta

Ingredients:

Elaboració:

  1. Talla el carbassó i les pastanagues a quadradets molt fins, posa’ls en un bol i deixa’ls macerar una hora amb vinagre d’umeboshi.
  2. Passat aquest temps, recupera les verdures i guarda el vinagre per fer una vinagreta.
  3. Barreja el vinagre de la maceració amb oli d’oliva i un grapat de llavors de gira-sol, tritura-ho i reserva-ho.
  4. Trosseja el seitan a porcions molt petites, unata’l amb oli i itrodueix-lo al forn a 180ºC durant uns quants minuts pequè perdi la humitat.
  5. Barreja les llenties cuites escorregudes amb el seitan, un altre grapat de llavors de gira-sol i les verdures macerades. Condimenta-ho amb la vinagreta i serveix-ho amb germinats.

Consulta la nostra secció de receptes amb llegums.