Cassola de verdures amb espelta

Cassola de verdures amb espelta, un cereal altament energètic que destaca pel seu contingut en proteïnes d’alt valor biològic i per ser una gran font de minerals i vitamines del grup B.

Cassola de verdures amb espelta - Veritas

Cassola de verdures amb espelta

Ingredients:

Elaboració:

  1. Posa l’espelta en remull (juntament amb la ceba punxada amb els claus) unes hores abans d’iniciar la cocció, amb tres vegades més d’aigua que el seu propi volum.
  2. Un cop comenci a bullir, allarga la cocció 30 minuts a foc suau. D’aquesta manera l’espelta quedarà cruixent per fora i tova per dins.
  3. Pela les pastanagues i talla-les a rodanxes, talla el porro a trossets i pica les bledes i les cebes.
  4. Cou les verdures per ordre, segons el seu temps de cocció.
  5. Sofregeix en una cassola l’all tallat a làmines i quan les verdures estiguin cuites, afegeix-les a la cassola i remou.
  6. Un cop l’espelta estigui cuita, afegeix el tomàquet triturat, la farigola, el pebre i la sal. Deixa-ho sofregir tot junt durant 2 minuts.
  7. Finalment, incorpora l’espelta a la cassola i barreja bé tots els ingredients.