Enciam de mar – Tècniques de cuina

Enciam de mar, un alga amb propietats antioxidants, a més der ser rica en sodi, calci, iode, ferro, magnesi i àcid fòlic (B9). La xef Mireia Anglada t’ensenya com utilitzar-la a la cuina per mantenir-ne totes les propietats nutricionals.

 

Les algues són unes grans desconegudes, però les seves moltes propietats les converteixen en ingredient fonamental d’una dieta saludable. Consumir-ne de manera regular aporta minerals, vitamines, fibra i proteïna vegetal.

Un altre punt a favor seu és que són alcalinitzants i reforcen el sistema immunitari. El seu contingut en àcid algínic (la substància enganxosa que subjecta les seves cèl·lules i els permet viure entre corrents marítims) és el responsable que tinguin propietats desintoxicants i facilitin l’expulsió de tòxics i metalls pesants de l’organisme.

Enciam de mar – Tècniques de cuina

Fresca

  1. Dessala-la sota l’aixeta.
  2. Deixa-la en remull durant 2 o 3 minuts.

Dessecada

  1. Hidrata-la durant 2 o 3 minuts i afegeix-li sal marina perquè no perdi minerals.

 

Consulta tota la sèrie de tècniques de cuina de la Mireia Anglada.