Esmorzars vegans molt saludables

Perquè els teus esmorzars vegans siguin molt saludables el secret està en fer una selecció on no faltin hidrats de carboni d’assimilació lenta, vitamines, minerals i una part de proteïna vegetal. Et proposem 5 propostes saboroses i equilibrades que convertiran el teu esmorzar en un plaer molt sa.

Els especialistes afirmen que l’esmorzar és el menjar més important del dia, i per aquest motiu val la pena que sigui atractiu i complet. Fes una ullada a les següents idees i deixa enrere la rutina de cada matí.

Esmorzars vegans molt saludables

  1. Iogurt amb plàtan, anacards i llavors: tria la varietat de iogurt vegetal que més t’agradi i afegeix plàtan, llavors i anacards. Si desitges una textura més homogènia, ho pots passar per la batedora. Truc: si deixes en remull els anacards, les llavors de sèsam i les de lli, s’activen els enzims i les proteïnes s’assimilen millor.
  2. Torrades amb alvocat i tomàquet: unta una torrada de pa de cereals amb la polpa d’un alvocat madur i afegeix dues rodanxes de tomàquet, una mica d’orenga i un rajolí d’oli d’oliva verge extra. Truc: afegeix unes gotes de llimona al alvocat per evitar que s’oxidi. Per al cap de setmana, la food blogger Alba Niubo et proposa un brunch de moniato amb kale i alvocat.
  3. Batut verd amb cookies: els Green smoothies combinen les propietats antioxidants de les vitamines i la clorofil·la amb els beneficis de la fibra de les verdures crues i els germinats. Unes galetes integrals de gingebre li donaran un toc revitalitzador al teu desdejuni. Truc: pots germinar les llavors a casa. És molt fàcil i aprofitaràs més les seves vitamines.
  4. Flam de mill i llavors de chía: una altra opció és fer un flam o pudding i deixar-lo preparat a la nevera. Al matí estarà a punt i només hauràs de decidir si la calentes o no. Truc: pots menjar-te’l amb compota de fruita, melmelada, fruits secs i trossets de xocolata. Anima’t a preparar aquesta deliciosa recepta de púding de chía amb cacau i fruits vermells.
  5. Muesli amb fruita seca: inclou flocs de blat de moro, de civada, de blat, de quinoa o d’arròs. Per millorar el seu contingut en magnesi, ferro i zinc, pots afegir orellanes, panses o llavors de sèsam i carabassa. Truc: si ho cous amb beguda de civada i canyella, obtindràs una barreja més digerible i rica en hidrats de carboni d’assimilació lenta. El gran avantatge de preparar a casa el musli és que pots enfornar quantitat suficient per a diversos dies. En aquesta ocasió, la food blogger Green Mama t’ensenya a preparar un granola casolana de civada i avellanes.