Fajol, ideal per a l’hivern

Fa fred i el cos ens demana aliments de naturalesa calenta o yang que ens reconforten i ens escalfen per dins. El fajol tempera l’organisme, tonifica, enforteix i està lliure de gluten.

Fajol, ideal per a l'hivern - Veritas

El fajol escalfa el cos, alhora que tonifica i enforteix els ronyons. Per als celíacs o les persones que vulguin seguir una dieta lliure de gluten és una alternativa ideal per obtenir energia. A més, els estudis demostren que fins i tot en altes concentracions la farina de fajol i les seves proteïnes no provoquen reaccions immunològiques en els celíacs.

Són molts els beneficis que té sobre l’organisme, però cada un experimenta els efectes d’una manera diferent al seu interior. Per tant, el més recomanable és incloure-ho en diferents receptes ara que fa fred i experimentar els seus beneficis en el metabolisme.

El fajol conté flavonoides, uns compostos que augmenten l’elasticitat dels vasos sanguinis i els enforteixen, el que millora la circulació. També ajuda a prevenir la formació de coàguls sanguinis i disminueix el colesterol dolent i la producció d’histamina.

Per la seva riquesa en hidrats de carboni, vitamines del grup B, lisina i magnesi, equilibra el sistema nerviós i ajuda a remuntar en cas de patir ansietat, cansament o fins i tot depressió.