Fajol – Tècniques de cuina

Fajol, un pseudocereal amb un alt porcentatge en proteïna, apte per a celíacs.

També destaca per la seva capacitat per escalfar l’organisme, alhora que tonifica i enforteix els ronyons; conté flavonoides, ideals per millorar la circulació, i equilibra el sistema nerviós.

Fajol hidratat

S’utilitza per fer creps.

  1. Posa-ho en remull tota la nit per extreure’n el mucílag, que és el que substitueix a l’ou i la farina en les teves receptes.
  2. Tritura a la batedora. Gràcies al mucílag la massa quedarà lligada.
  3. Fregeix a la paella. Gràcies al mucílag podràs quallar-lo sense problema.

Fajol bullit

Es consumeix com l’arròs, barrejat amb verdures o els ingredients que prefereixis.

  1. Bull una mesura de fajol per dos d’aigua perquè el cereal quedi solt.
  2. Afegeix sal per alcalinitzar el cereal.
  3. Quan comenci a bullir, tapa i baixa el foc al mínim perquè no es cremi. Bull durant 15 minuts aproximadament, fins que s’absorbeixi l’aigua per poder aprofitar-ne totes les vitamines.