Figues amb xocolata calenta

Les figues són una deliciosa fruita de temporada, que comença a arribar a les nostres botigues a finals d’agost, principis de setembre. Les nostres figues es conreen a Alguaire, Lleida, i són de la varietat ‘Coll de Dama’.

En aquesta recepta, te les proposem amb xocolata; un ingredient que té mes propietats beneficioses com més alt és el seu índex de cacau. Així, quan la proporció de cacau és propera o superior al 70%, conté una gran quantitat d’antioxidants, magnesi i fòsfor.

Figues amb xocolata calenta - Veritas

Recepta de figues amb xocolata calenta

Ingredients:

Elaboració:

  1. Escalfa mig litre d’aigua amb el sucre, la vainilla, la canyella i l’anis estrellat. Deixa que bulli a foc lent durant 5 minuts, remenant constantment.
  2. Tot seguit, incorpora-hi les figues i deixa-les al foc 5 minuts més.
  3. Escorre-les amb una escumadora i col·loca-les en un plat. Serveix.
  4. Talla la xocolata a trossos petits, posa-la en un cassó juntament que has reservat i fon-la a foc lent sense deixar de remenar.
  5. Un cop fosa la xocolata, cobreix la fruita i serveix-la inmediatament.