Filet de porc ibèric amb melmelada de ceba

Filet de porc ibèric amb melmelada de ceba, un segon plat molt festiu que aprofita la bona sintonia que hi ha entre la carn de porc i els aliments dolços com el tomàquet i la ceba.

Filet de porc ibèric amb melmelada de ceba

Ingredients:

Ingredients per a la melmelada de ceba:

Ingredients per als tomàquets cirerol secs:

Elaboració:

  1. Ratlla la pell de la llimona i reserva-la.
  2. Talla la ceba a làmines fines ii posa-la en una olla amb els alls i l’oli.
  3. Tapa-ho i deixa que es cogui lentament durant 30 minuts remenant de tant en tant.
  4. Quan la ceba comenci a agafar color, destapa-ho i afegeix-hi la panela, el vi negre i la ratlladura de llimona. Cou-ho lentament fins a aconseguir la textura desitjada i reserva-ho.
  5. Pela els tomàquets i posa’ls en un bol juntament amb la resta d’ingredients del tomàquets secs (farigola, oli, sal i pebre), integra’ls bé i estén-los en una safata de forn folrada amb paper vegetal.
  6. Forneja’ls i deixa’ls assecar a 80ºC amb la màxima ventilació.
  7. En una paella daura els filets, condimenta’ls i reserva’ls en calent.
  8. Salta els pèsols i els tomàquets secs (5 per ració) amb una mica d’oli d’oliva i condimenta’ls.
  9. Escalfa la melmelada i posa’n 4 cullerades al centre de cada plat. Talla el filet a l’amines i col·loca-les sobre la melmelada. Reparteix el saltat de pèsols al voltant del secret ibèric i serveix-ho.

També et proposem altres receptes nadalenques, i altres opcions veganes.