Flam de carbassa

El flam de carbassa és una forma exquisida d’utilitzar aquesta verdura per receptes dolces. Té un elevat nivell d’antioxidants que prevenen l’envelliment i retarden l’oxidació de les cèl·lules provocada pels radicals lliures.

Flam de carbassa - Veritas

Ingredients

Preparació

  1. Preescalfa el forn a 180ºC. Seguidament, pela i talla la carbassa a trossos no gaire grossos.
  2. Bull-la durant 15 minuts, treu-la de l’aigua i deixa que es refredi.
  3. Bat els ous en un recipient, afegeix el xarop d’atzavara, la nou moscada i, finalment, la llet o beguda vegetal.
  4. Aixafa la verdura amb la forquilla, afegeix-la a la crema anteior i barreja-ho bé.
  5. Aboca la massa en un motlle i enforna-ho durant 30 minuts, vigilant la cocció.
  6. Deixa-ho refredar, desemmotlla-ho i decora-ho amb nous, ametlles o avellanes.