Gelats sense gluten: frescos i nutritius

El fet de seguir una dieta sense gluten no implica haver de renunciar als gelats. Això sí, cal prendre certes precaucions relacionades amb la seva composició, ja que molts gelats, fins i tot els que aparentment només porten fruita, poden contenir gluten.

Gelats sense gluten: frescos i nutritius - Veritas

No només són apetitosos i refrescants, els gelats també aporten nutrients especials dins d’una alimentació equilibrada. En el cas de triar gelats sense gluten, és important revisar l’etiqueta amb els ingredients que s’han utilitzat, perquè encara que a primera vista sembla que no continguin, poden afegir neules, galetes o espessidors de la xocolata al final del procés.

A més, cal tenir en compte que els gelats envasats poden estar produïts en línies compartides amb aliments que continguin gluten i podrien ser objecte de contaminació creuada. En qualsevol cas, i com passa amb els principals al·lèrgens, la marca estaria obligada a indicar si el producte conté gluten.

Afortunadament, avui en dia és possible trobar moltes alternatives. A Veritas oferim una gran varietat de gelats ecològics i aptes per a celíacs (excepte els de sabors de xocolata i torró). Una altra opció és preparar-los a casa amb els ingredients que més et vinguin de gust. Pots utilitzar lactis o begudes vegetals i afegir fruites. Un cop preparats cal guardar-los al congelador. Seran unes postres delicioses o un berenar molt refrescant.

Et recomanem aquestes delicioses receptes del xef Miguel Aguilar.