L’etiqueta d’una maionesa ecològica

La maionesa és un producte que solem trobar a la majoria de neveres. Ara, a l’estiu, pot ser la base d’amanides, com l’ensalada russa, o es pot fer servir per elaborar salses i amaniments. A més, és un clàssic per untar en els sandvitxos i aconseguir que la textura de la recepta sigui més cremosa. Com que és un producte bastant recurrent, és important que apostem per la maionesa ecològica, lliure de conservants i colorants artificials. Descobreix quins ingredients contenen la maionesa ecològica i no ecològica.

La maionesa ecològica marca Veritas conté els següents ingredients: oli de gira-sol, aigua, rovell d’ou, mostassa (aigua, vinagre de poma, mostassa, sal marina, espècies, midó de blat de moro, goma xantana, àcid ascòrbic), vinagre de poma, sal, sucre i suc de llimona.

La maionesa no ecològica referent del sector conté oli de soja, aigua, rovell d’ou, vinagre de vi blanc, sucre, sal, midó modificat de blat de moro, aroma, suc de llimona concentrat, antioxidant E385, colorants (extracte de pebre vermell, carotens).

L’etiqueta d’una maionesa ecològica

En la maionesa de Veritas trobem com a ingredients principal l’oli de gira-sol, que juntament amb el rovell d’ou i una mica d’aigua formen la salsa emulsionada.

Per col·laborar en el sabor i alhora en el color, s’utilitza mostassa, que té com a ingredients: aigua, vinagre de poma, mostassa, sal marina, espècies, midó de blat de moro, goma xantana i àcid ascòrbic. La funció del midó de blat de moro i de la goma xantana és la d’aportar viscositat, ja que són espessidors. L’àcid ascòrbic actua com a antioxidant, de manera que evita enfosquiments no desitjats.

La resta d’ingredients, com vinagre de poma, sal, sucre i suc de llimona, col·laboren en el gust i la mateixa conservació de la maionesa.

Descobreix altres comparacions d’etiquetes.