Lli – Tècniques de cuina

Lli, una llavor molt rica en omega-3.

Les llavors de lli són fosques o daurades, tenen un sabor neutre i al mastegar-les adquireixen consistència mucilaginosa que actua com a lubricant intestinal, propietat que se suma a la quantitat de fibra que aporten. Així mateix són una molt bona font vegetal d’omega-3, que protegeix la salut cardiovascular.

La ració òptima diària se situa en els 25 g, i per obtenir-ne els màxims beneficis com a laxant cal deixar les llavors en remull durant tota la nit juntament amb dues prunes seques. Una altra forma d’incloure-les en la dieta és, un cop mòltes, afegir-les a pans casolans, sucs, iogurts, amanides, sopes, etc.

La ecoxef Mireia Anglada t’ensenya com cal triturar-les per poder obtenir l’omega-3, sense que arribin a oxidar-se.

Lli triturat

  1. Tritura per poder absorbir l’omega-3. Només durant uns segons, perquè no perdi les seves propietats. Si t’excedeixes a moldre, la llavor s’escalfa i s’oxida.
  2. Congela en un recipient opac i hermètic.