Mandonguilles d’azukis

Mandonguilles d’azukis… A qui no li agraden les mandonguilles? En aquesta ocasió les farem utilitzant com a base les azukis, un tipus de mongeta vermella japonesa que millora el funcionament dels ronyons, a més de ser digestiva i aporten una gran quantitat de minerals i proteïnes vegetals.

Mandonguilles d'azukis - Veritas

Mandonguilles d’azukis

Ingredients:

Elaboració:

  1. La nit anterior posa a remullar en aigua les azukis i l’endemà cou-les amb un polsim de sal.
  2. Tritura el lli i posa’l en un bol amb l’aigua. Remena’l de tant en tant. El lli s0ha d0activar durant 7 minuts aproximadament.
  3. Col·loca les azukis al vas de la batedora amb una mica d’oli i tritura-les lleugerament. L’objectiu no és obtenir una pasta fina, per la qual cosa també pots aixafar-la amb una forquilla.
  4. Talla la pastanaga i la ceba a daus. Passa les verdures per la paella perquè es coguin una mica i reserva-ho.
  5. Trosseja unes quantes fulles de menta i un parell de fulles de kale, eliminant-ne la part blanca. Reserva-ho.
  6. Posa en un bol gran les azukis triturades, les fulles de menta i de kale trossejades, el lli activat, les espècies i la sal. Barreja-ho bé amb les mans. Una vegada feta la massa, fes boletes amb les mans prèviament humitejades i enfarina-les perquè quedin compactes.
  7. Fregeix les mandonguilles en oli fins que estiguin daurades.