Mill – Tècniques de cuina

El mill és un cereal ideal per al sistema nerviós. Té un sabor dolç, semblant al de les nous, i és molt versàtil, ja que pot ser l’ingredient principal tant d’una crema com d’unes delicioses croquetes. En aquesta ocasió, la xef Mireia Anglada et revela les tècniques de cuina per gaudir d’un cereal solt, i així poder barrejar-lo amb verdures (tipus paella), per fer croquetes i per a un puré.

A més, és un cereal molt energètic, gràcies al seu elevat contingut en hidrats de carboni d’absorció lenta, ajuda a combatre l’anèmia, per la seva riquesa en ferro, i enforteix els ossos. Descobreix 10 bones raons per menjar mill.

Mill – Tècniques de cuina

  1. Barreja-ho en fred per controlar millor la cocció.
  2. Quan comença a bullir, afegeix sal per alcalinitzar el cereal.
  3. Cuina durant 15 minuts a foc lent (un cop has posat la tapa).

Les mesures d’aigua per a la cocció varien en funció del resultat final.

  • Per cereal solt: 1 mesura de mill per 2 d’aigua.
  • Per croquetes: 1 mesura de cereal per 2 i mitja d’aigua.
  • Per puré: 1 mesura de mill per 5 d’aigua.

Consulta tota la sèrie de tècniques de cuina de la Mireia Anglada.