Moniato amb kale y alvocat

Moniato amb kale i alvocat, una recepta estupenda per a un brunch, proposada per la foodblogger Alba Niubo.

L’alvocat és ric en greixos saludables insaturats, que tenen la capacitat de reduir els nivells a la sang del colesterol “dolent” (LDL).

Moniato amb kale i alvocat - Veritas

Moniato amb kale i alvocat

Ingredients:

Elaboració:

  1. Neteja el moniato i talla-ho en trossos rectangulars de la mesura d’un dit. Afegeix-li espècies al gust i rega’l amb una cullerada d’oli d’oliva. Col·loca’l al forn a 180º, durant mitja hora.
  2. A la mateixa safata, posa el tomàquet, prèviament partit per la meitat i empolvorat amb orenga i pebre negre. Enforna’l durant 20 minuts.
  3. Mentrestant, aixafa l’alvocat juntament amb el suc de mitja llimona i reserva.
  4. Talla la col kale en trossos sense la tija. Amaneix-la amb llimona, all en pols i pebre negre. Reserva-la.
  5. Afegeix un rajolí d’oli d’oliva al pa de sègol i torra’l.
  6. Unta el pa torrat amb alvocat, posa a sobre la col kale i col·loca’l al centre del plat. Als costats, situa el moniato i els tomàquets al forn. Decora-ho amb unes llavors de carbassa, sèsam torrat i pol·len.