Pa de pita amb cigrons i alvocat. Conegut també com pa àrab, aquesta varietat de pa pla sense molla és molt versàtil i admet moltes combinacions. En aquesta ocasió, la foodblogger Alba Niubo l’ha emplenat de verdures i cigrons, un llegum amb un elevat contingut en ferro i vitamines que resulta molt adequat per als esportistes perquè els ajuda a contrarestar el desgast físic.
Pa de pita amb cigrons i alvocat
Ingredients:
- 2 pans de pita Natursoy
- 1/4 de pot de cigrons cuits
- 8 trossos de carbassa
- 7 arbrets de coliflor
- 1/2 alvocat
- 1/2 ceba
- 1/2 llimona
- 1/2 cullerada de cúrcuma
- 1/2 cullerada de pebre vermell
- 1 branca de romaní fresc
- 1 gra d’all
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre
Elaboració:
- Pica la ceva ben fina i reserva-la.
- Posa la coliflor i la carbassa al forn amb l’oli, el gra d’all aixafat, la cúrcuma, el pebre vermell i el romaní. Quan faltin un parell de minuts perquè les verdures estiguin fetes afegeix-hi els cigrons.
- Pela l’avocat, treu-ne el pinyol i aixafa’l amb una mica d’oli d’oliva i el suc de mitja llimona.
- Torra el pa de ppita a la paella 15 segons per cada costat.
- Obre el pan i emplena’l amb l’alvocat aixafat, la coliflor, la carbassa i els cigrons.