Paté de cigrons

Paté de cigrons amb tahina, suc de llimona i espècies. Conegut com hummus, resulta un plat nutritiu i exquisit, ideal per a un pica-pica saludable.

Després de les llenties, els cigrons són els llegums més consumits al nostre país. Es tracta d’un aliment tradicional amb característiques nutricionals molt beneficioses. Destaquen pel seu contingut en calci, proteïnes de bona qualitat i hidrats de carboni d’absorció lenta.

La xef Mireia Anglada t’explica en aquest vídeo com cuinar els cigrons perquè resultin més digestius.

Paté de cigrons

Ingredients:

Elaboració:

  1. Posa els cigrons en remull durant 12 hores amb alga kombu per estovar i treure els antinutrients.
  2. Cola’ls i quan estigui l’aigua bullint a foc fort els hi afegeixes. Quan torni a bullir, baixes el foc i els cuines d’1 a 3 hores, depenent de la varietat.
  3. Sofregeix-hi l’all amb una mica d’oli.
  4. Afegeix-hi els cigrons al vas de la batedora, juntament amb l’all, el tahín, el suc de llimona, l’oli d’oliva, les espècies i la sal.
  5. Triturar fins aconseguir un puré fi.

Gaudeix de la col·lecció de patés vegetals que hem preparat per a la primavera. Cada setmana, un paté diferent!