Quinoa amb sobrassada vegana

Quinoa amb sobrassada vegana, una recepta rodona que ens proposen els nostres companys de viatge d’Herbes de la Conca.

La quinoa es considera un superaliment i resulta imprescindible per a esportistes, nens i vegetarians, gràcies als seus beneficis per a la salut. Descobreix la seva tècnica de cuina en aquest vídeo.

Quinoa amb sobrassada vegana

Ingredients:

Elaboració:

  1. Col·loca els tomàquets en un bol i deixa’ls una estona en remull.
  2. Mentrestant, renta molt bé la quinoa, escorre-la i posa-la al foc en un cassó juntament amb l’aigua. Quan bulli, abaixa el foc i espera fins que es consumeixi el líquid.
  3. Mentre la quinoa s’estigui coent, posa en un bol la sobrassada i l’oli i barreja-ho molt bé fins a aconseguir una crema homogènia. Reserva-ho.
  4. Espinyola i pica les olives.
  5. Escorre els tomàquets, eixuga’ls una mica i pica’ls en trossets petits.
  6. Quan la quinoa ja estigui cuita, afegeix-hi la crema anterior i barreja-ho molt bé perquè s’integri. Incorpora-hi les olives i els tomàquets, i remena.
  7. Afegeix-hi un polsim de sal si cal, ja que depenent del tipus de tomàquet triat el plat pot quedar més o menys salat.
  8. Serveix-ho i, si vols, decora-ho amb una mica d’alfàbrega i unes gotetes de suc de llimona.