Triangles de polenta

Triangles de polenta, una recepta molt senzilla i deliciosa de la foodblogger Green Mama. La sèmola de blat de moro o polenta es distingeix per la seva finíssim gra de color groc. El blat de moro és un cereal sense gluten molt nutritiu i digestiu, que és especialment apropiat per als més petits gràcies al seu sabor dolç i la textura cremosa. Molt senzills de preparar, els triangles que cuinem avui són un excel·lent i energètic primer plat.

Triangles de polenta

Ingredients:

Elaboració:

  1. Escalfa una paella i tira-hi un rajolí d’oli d’oliva. Inmediatament, afegeix els cirerols tallats en quatre parts, les mongetes en trossets i el carbassó a daus. i salta’ls a foc mitjà, fins que notis que estan cuits al centre.
  2. Afegeix una mica de sal, les herbes aromàtiques seques i l’alfàbrega sense la tija. Cuina-ho uns 3 minuts a foc lent i reserva-ho.
  3. En una olla, posa l’aigua amb sal i porta-la a ebullició. Mentrestant, pots anar esmicolant el formatge amb les mans.
  4. Quan comenci a bullir l’aigua, afegeix-hi la polenta lentament i, remena perquè no es facin grumolls. Abaixa el foc i deixa-ho coure entre 3 i 5 minuts, durant els quals la polenta s’espessirà. Afegeix la beguda d’arròs, barreja fins que es condensi de nou i apaga el foc.
  5. Incorpora a l’olla de polenta la verdura saltada i el formatge esmicolat i barrejaho acuradament.
  6. Aboca i estén la polenta en una safata de forn i deixa-la refredar a la nevera uns 10 minuts.
  7. Forneja uns quants minuts la polenta perquè es dauri per damunt, deixa-la refredar i talla-la en triangles.