Xai amb fonoll i patates al romaní, una recepta estupenda per preparar quan tens convidats. La carn de xai és tendra i saborosa, i resulta una bona font de proteïnes de bona qualitat, vitamines, minerals com són el ferro, el fòsfor i el zinc.
Xai amb fonoll i patates al romaní
Ingredients:
- 500 g de patates
- 200 g de xai
- 150 ml de brou de carn d’olla
- 2 grans d’all
- 1 bulb gran de fonoll
- 4 cullerades petites de romaní
- 1 cullerada petita de fonoll
- 2 cullerades petites d’oli d’oliva verge extra
- 1/4 de cullerada petita de pebre mòlt
- Sal
Elaboració:
- Escalfa el forn a 180ºC i folra la safata de forn amb paper vegetal.
- Renta les patates, pela, talla-les en rodanxes i extten-les sobre la safata. Afegeix una mica de sal i 3 cullerades petites de romaní. Rosteix-lo al forn durant 40 minuts.
- Talla la carn a rodanxes petites i reserva-la.
- Col·loca en una bossa de congelar 1 cullerada petita d’oli d’oliva, les llavors de fonoll, la farigola, el pebre, 1 cullerada petita de romaní i els alls pelats i ratllats. Tanca la bossa i barreja bé.
- Impregna la carn amb la marinada i reserva-la durant 20 minuts a la nevera.
- Neteja el fonoll i talla-ho en quatre trossos. Cou en aigua amb sal durant 10 minuts.
- Retira la carn de la marinada. Escalfa 1 cullarada d’oli a la paella i daura la carn. Banya amb el brou i afegeix el fonoll. Tapa i cou a foc lent durant 10 minuts. Serveix amb les patates i el romaní com a guarnició.