Xia – Tècniques de cuina

Xia, una llavor amb un alt contingut en omega-3 i fibra soluble. Aquestes llavors oleaginoses són el vegetal amb el contingut més alt d’àcids grassos omega-3. En contenen vuit vegades més que el salmó de l’Atlàntic. No tenen gluten, aporten tots els aminoàcids essencials i milloren la hidratació del cos. A més, són riques en fòsfor, calci, magnesi, seleni i potassi.

La xef Mireia Anglada t’explica com utilitzar-les a la cuina per absorbir l’omega-3 i per beneficiar-te de la fibra soluble.

Xia – Tècniques de cuina

Per absorbir l’omega-3

  • Tritura-la i pren-la al moment o congela-la perquè no s’oxidi.

Per obtenir la fibra soluble

  • Barreja ¼ de beguda per 3 cullerades de llavors per aconseguir una textura tipus púding.

Aquesta tècnica és ideal per preparar bases d’esmorzars saludables. Pots afegir al púding fruita seca, cereals i fruita fresca de temporada. Les nostres recomanacions: púding de xia i cacau amb fruites vermelles o copa de musli amb xia, lli i maduixes.

Consulta tota la sèrie de tècniques de cuina de Mireia Anglada.