Zealia Bio – Companys de viatge

Els productes de forn de Zealia Bio no contenen gluten, estan elaborats artesanalment amb ingredients ecològics i són el millor complement per a una alimentació saludable: des de pa de poble fins a cookies de xocolata i avellana, passant per bases de pizza, barretes de cereals i farina per fer pa a casa.

Amb l’objectiu d’oferir als nostres clients la millor opció saludable a les persones amb intolerància al gluten o celiaquia, des de fa temps es troben a les nostres botigues els productes sense gluten Zealia Bio. Totalment ecològics, són fruit d’un acurat desenvolupament i l’essència de les seves receptes es basa en el balanç nutricional i la selecció d’ingredients ecològics.

“Nosaltres estàvem dins del món de productes sense gluten i vam decidim començar aquest projecte fa aproximadament quatre anys”, ens explica l’Eduard, fundador de Zealia Bio juntament amb la seva dona, la Rosa. Ells eren consumidors habituals de productes ecològics i entenien el paper fonamental que l’alimentació té sobre la salut. Per aquest motiu l’evolució lògica va ser la conversió a ecològic i, el següent pas, contactar amb Veritas. “La part que ens ajuda és que Veritas està en contacte directe amb el consumidor i ens aporta informació sobre el que busca”.

La Rosa ens explica que treballar amb Veritas els ha permès una expansió en molts sentits. Ara arriben a més llars i ha crescut la seva capacitat productiva, però l’elaboració continua sent artesanal.

  • El més complex és la massa: “per exemple, el nostre pa sense gluten és una massa totalment diferent de la dels pans amb gluten. No és elàstica i és molt adherent, no es pot dividir ni fer-ne boles, per la qual cosa hem hagut de crear utensilis especials per treballar. Gràcies a aquests esforços, hem aconseguit un pa de gran volum, amb una textura realment tendra i un gust molt agradable”, argumenta l’Eduard.
  • La substitució del gluten: el grau de dificultat a l’hora de substituir el gluten depèn molt del tipus de producte. En unes galetes aquesta tasca és més senzilla, però en el pa o la base de pizza la situació es complica molt. “En el nostre cas, hem aconseguit un bon producte combinant diferents farines (blat de moro, fajol i arròs), amb dos espessidors naturals (la goma xantana i la farina de llavors de guar) i una fibra prebiòtica”, detalla l’Eduard amb orgull.
  • Receptes tradicionals: encara que el procés de producció sigui similar al que se segueix en el mercat no ecològic, les receptes no són les mateixes. “No fem servir espessidors o emulgents sintètics que facilitin la industrialització del procés. En la producció ecològica la dificultat augmenta i la mateixa recepta és la que exigeix un tractament molt més artesanal”.

Zealia Bio – Companys de viatge

Els productes ecològics sense gluten Zealia Bio són bons en tots els sentits. Estan elaborats artesanalment amb farines riques en nutrients (de fajol, de cigró i d’arròs integral), fibra prebiòtica (per millorar el creixement de la flora intestinal desitjable) i xarop d’atzavara (així s’elimina la utilització de sucres refinats).

A més, estan lliures d’OGM (organismes modificats genèticament) i de greixos trans (altament perjudicials per a la salut). Per descomptat, no es fan servir colorants, conservants ni gasificants i tots els ingredients són 100% naturals i procedeixen de l’agricultura ecològica.

  • Bastons de fajol amb sèsam: bastonets cruixents de pa fets al forn a foc lent. Un aperitiu deliciós i nutricionalment equilibrat amb un gust de sèsam irresistible.
  • Pa de motlle de fajol: la millor opció per preparar un sandvitx d’allò més saludable. Admet qualsevol tipus de combinació d’aliments, tant dolços com salats.
  • Pa de poble de fajol: tendre i esponjós, aquest pa és tota una temptació. Per consumir com acabat de fer, cal escalfar les llesques durant uns segons a la torradora.
  • Cookies de poma amb canyella: enfornades al punt per aconseguir una textura lleugera i cruixent, la poma els dona un toc especial i el sucre morè integral de canya junt amb un toc de canyella les fan especialment delicioses.
  • Cookies de xocolata amb avellanes: una exquisida recepta per gaudir del cacau a qualsevol hora del dia. Amb llavors de xocolata i trossets cruixents d’avellanes.
  • Cookies sense sucre: un gust únic que cuida al màxim la teva salut. Sense sucres refinats afegits, estan elaborades amb xarop d’atzavara i contenen una font natural de fructosa.
  • Barretes de poma i canyella: fetes al forn a foc lent per aconseguir la textura perfecta, estan elaborades amb arròs inflat, avellanes, sèsam, poma i un deliciós toc de canyella.
  • Barretes de nabius i avellanes: una deliciosa combinació d’arròs inflat, avellanes, sèsam i nabius. Suaus, cruixents i molt apetitoses.
  • Barretes de xocolata i avellanes: afortunada mescla d’arròs inflat, avellanes, sèsam, vainilla i trossets de xocolata.
  • Base de pizza: com que està precuita, està a punt per afegir-li els ingredients que es vulgui i coure-la al forn posteriorment. La molla queda esponjosa i la crosta cruixent.
  • Farina panificable: preparat de farines sense gluten ideal per elaborar tot tipus de pans a casa, de manera fàcil i senzilla. Barreja 300 g de preparat amb 225 ml d’aigua i mitja cullerada petita de llevat deshidratat. Pasta-ho fins a formar una pasta fina i homogènia i deixa-la reposar en un ambient càlid una hora. Finalment cou-la en un forn preescalfat a 200 °C.

Coneix a la resta dels nostres companys de viatge.