Consells
10 bones raons per menjar mill
El mill és un dels cereals més energètics i conté grans quantitats de minerals, especialment ferro i magnesi. Té un sabor dolç i és molt versàtil, ja que pot ser l’ingredient principal tant d’una sopa o crema com d’unes delicioses croquetes.

- És molt energètic, gràcies al seu elevat contingut en hidrats de carboni d’absorció lenta.
- Aixeca l’ànim. És conegut per la seva capacitat revitalitzadora i resulta apropiat quan ens trobem en un moment de debilitat física o mancats d’ànim. A més, com actua sobre el sistema nerviós, és una bona defensa davant l’estrès i la irritabilitat nerviosa.
- Combat l’anèmia, per la seva riquesa en ferro. Per això és ideal en el cas de les dones amb menstruacions abundants.
- Enforteix els ossos. Actua amb excel·lents resultats en la formació dels ossos, de manera que es recomana a nens i joves durant el creixement.
- Reforça la musculatura, per la seva aportació de magnesi. És molt apropiat per a esportistes, ja que en suar es perden minerals. També ajuda a la recuperació després de l’exercici físic, alleuja les rampes i enforteix els músculs.
- Aporta molta fibra. Aquesta característica fa que sigui un aliment ideal per a regular el trànsit intestinal i controlar el colesterol.
- Suavitza la digestió. Estimula els processos digestius i és adequat quan hi ha problemes per digerir bé, ja que és fàcilment assimilable.
- Frena l’acció dels radicals lliures. Com és ric en polifenols flavonoides, representa una veritable defensa contra els perillosos radicals lliures, capaços de generar malalties greus.
- Afavoreix la regeneració cel·lular. És excel·lent per a enfortir la salut de la pell, el cabell, les ungles i les dents.
- No conté gluten, i per això es recomana a celíacs i intolerants.