Entre els 25 i els 30 anys arribem un punt màxim d’acumulació de calci, i a partir d’aquesta edat l’organisme el va eliminant a poc a poc. Ara bé, si ens assegurem una bona dosi d’aquest mineral en tindrem més reserves i menys possibilitats de patir descalcificació i osteoporosi. Descobreix quins aliments t’ajudaran a tenir uns ossos forts i saludables durant tota la vida.
Sovint, quan parlem de salut òssia l’associem ràpidament a la llet i els productes lactis. És cert que la llet i els seus derivats són una bona font de calci que el cos absorbeix amb facilitat, però moltes vegades ens trobem amb problemes de males digestions i intoleràncies relacionades amb la llet, o simplement passa que no ens agrada.
És convenient saber que hi ha altres aliments rics en calci i minerals que afavoreixen l’absorció i contribueixen a una bona salut dels ossos.
5 aliments que protegeixen els ossos
01 Ametlles: les ametlles i la fruita seca en general són una font excel·lent de magnesi, un mineral que regula l’absorció i l’assimilació de calci.
02 Col: les verdures de fulla verda són una bona font de calci i magnesi, i la col arrissada o kale ho és especialment. Hem de procurar no coure-la gaire perquè no perdi minerals.
03 Taronja: a part de l’aportació de calci, el seu contingut en vitamina C és imprescindible per a la formació de col·lagen, que afavoreix la salut del cartílag i el teixit conjuntiu del cos.
04 Algues: són especialment riques en calci l’alga hiziki, la wakame, l’arame i la kombu.
05 Sèsam: les petites llavors de sèsam contenen una mina de calci al seu interior; per això cal mastegar-les molt bé o menjar-les aixafades, en forma de sal de sèsam (gomasio) o de tahina, una pasta cremosa de sèsam que s’afegeix a l’hummus.
Enfortir el sistema ossi a través de l’alimentació ens ajudarà a crear un equilibri mineral a l’organisme, un equilibri que podem arrodonir vigilant algunes dels nostres costums de cada dia.
Infusions medicinals: és convenient prendre cada dia infusions de cua de cavall i sàlvia.
Begudes enriquides: són especialment recomanables les begudes vegetals enriquides amb calci (de soja, d’ametlla, d’avellana…).
Prendre el sol: s’ha de fer cada dia per produir vitamina D3 i facilitar l’absorció de calci.
Fer exercici: un hàbit imprescindible és fer exercici o esport, ja que moure les articulacions enforteix els ossos i els cartílags.
Ossos sans i forts, un menú elaborat per la dietista i...
Consells
Calci per frenar l’osteoporosi
Per aturar la pèrdua de densitat òssia en les persones...
Consells
Amanida d’azukis marinades
Amanida d'azukis marinades, una recepta perfecta per a la primavera...
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.