Consells
5 amaniments per triomfar
5 amaniments per triomfar… Tots sabem que un bon amaniment marca la diferència, ja que té la capacitat no només d’aportar sabor, aroma i color, sinó d’enriquir nutricionalment el plat que condimenta. T’expliquem com combinar i harmonitzar els ingredients per convertir les teves amanides al més suculent de les menges.
La creativitat per elaborar amanides saboroses, variades, completes i nutritives es desperta amb l’arribada de la primavera. L’amaniment o guarniment que les acompanya serveix per aportar sabor i afegir un extra de nutrients. I, si a més és casolà, evites els punts febles de les salses industrials: l’excés de sal i els greixos.

- Sal: només la justa. La quantitat diària recomanada és de 5 g. El seu consum excessiu afavoreix la retenció de líquids, trasbalsa l’equilibri hormonal, provoca problemes menstruals, genera ganes de prendre dolços, produeix rigidesa en els teixits i agreuja els símptomes associats a malalties del cor, ronyons i el fetge. Per aquest motiu s’aconsella tenir a mà ingredients que ajuden a reduir el seu consum: salsa de soja, miso, pasta d’umeboshi, tàperes, olives, olivada, gomashio, sal d’herbes o flocs d’algues.
- Greixos: augmentar les bones i reduir les dolentes. Si prepares els amaniments a casa pots aprofitar l’amplíssima varietat d’olis vegetals de primera pressió en fred i fer servir llavors i fruita seca, que triturarás per crear textures cremoses i oleaginoses.
5 amaniments per triomfar
- Sèsam dolç: una salsa cremosa. El sabor agredolç és perfecte per acompanyar verdures de fulles gruixudes i verds, com la col arrissada o els espinacs tendres.
- 2 cullerades de tahina
- 2 cullerades de xarop d’atzavara
- 3 cullerades de suc de llimona
- 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
- Curry-cúrcuma: el toc exòtic ideal per condimentar una amanida amb verdures rostides.
- 1 cucharada de melassa d’arròs
- 1 cullerada de crema de cacauet
- 1 cullerada petita de cúrcuma
- 1 cullerada petita de curri en pols
- 2 cullerades petites de suc de llimona
- Un pessic de pebre
- Sal
- Cremós de gingebre i taronja: per a amanides de fulla cruixent, de quinoa o d’altres cereals.
- 1 tassa de grills de taronja pelats
- ½ tassa de nous remullades durant 3 hores.
- ½ tassa d’aigua
- 1 + ½ cullerada de vinagre de poma
- 2 + ½ cucllerades de gingebre cru picat
- ½ gra d’all picat
- Sal marina
- Verd suau: a més de donar als teus amanides un toc de color, els enriquirà amb greixos saludables.
- ½ alvocat
- ½ gra d’all cru
- Suc d’una llimona
- 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Julivert fresc picat
- Sal marina
- Pebre
- Ametlla picant: amb sabors d’inspiració asiàtica, resulta ideal per amanir tant en calent com en fred. Va molt bé amb verdures cruixents, com pebrot, api, col, pastanaga, pèsols o bròquil verd.
- 2 cullerades de crema de ametlles
- ½ tassa d’aigua
- 1 cullerada de pasta de miso blanco
- 2 cullerades petites de tamari
- 2 cullerades petites de melassa d’arròs
Contingut relacionat
- Consells
Amanida d’espàrrecs de marge
Amanida d'espàrrecs de marge, a més de ser una bona...
- Consells
Amanida de wakame, tempeh i germinats
Amanida de wakame, tempeh i germinats, preparada per la foodblogger Tere...
- Consells
Amanida green valley
Amanida green valley, amb propietats antioxidants, gràcies al poder de...