Consells

5 consells sobre alimentació i esport

Consells sobre alimentació i esport, més enllà de seguir una dieta equilibrada, ja que el pes, el temps d’entrenament i la preparació física influeixen en la quantitat de calories que es cremen i en les que haurem d’ingerir després. 5 consells sobre alimentació i esport - Veritas
  1. Menja 2 hores abans: d’aquesta manera l’estómac estarà en condicions de fer exercici. Et recomanem un àpat principal ric en carbohidrats d’absorció lenta (pasta, arròs, quinoa, mill) amb una ració de proteïna (peix, carn blanca, ous) i una peça de fruita.
  2. Ajusta les calories que menges i les que cremes: una classe de Pilates no és una excusa per després anar de bufet lliure. Pensa que amb una d’intensitat moderada es cremen unes 300 kcal, que es compensen fàcilment amb un suc de fruita o un plat de pasta.
  3. Beu abans, durant i després: si tens set vol dir que ja has començat a perdre líquid corporal. Només amb un 2% de pèrdua hídrica augmenta el risc de lesions i baixa el rendiment.
  4. Pren proteïnes després de l’entrenament: la combinació de carbohidrats i electròlits amb proteïna ha demostrat ser més efectiva que la mateixa combinació amb hidrats de carboni, a l’hora de recuperar i restablir els nivells hídrics després d’un esforç.
  5. El dolor muscular no es pot prevenir amb dieta: les punxades estan provocats per les microroturas fibril·lars que pateix el múscul quan s’adapta a un nou exercici. És important fer un bon escalfament abans i una sessió d’estiraments després.
I, un consell extra… L’energia verda de l’alga espirulina et pot ajudar a millorar el rendiment físic. Aquesta alga, rica en aminoàcids essencials, entre d’altres nutrients, és ideal per als esportistes que busquen millorar la recuperació després de l’esport, ja que té un efecte regenerador de la musculatura.