Diccionari d'aliments

5 idees per incloure la magrana en les teves receptes

Diürètica i depurativa, la magrana és un superaliment que pots incloure fàcilment a la cuina, ja sigui en plats salats o en postres. Afegeix-la a amanides, patés, sucs, etc.

5 idees per incloure la magrana en les teves receptes - Veritas

És una de les fruites de tardor amb un contingut més alt en vitamina C i antioxidants, qualitats que la fan ideal per reforçar el sistema immunològic i augmentar les defenses. A més, la seva alta concentració en tanins és molt beneficiosa per al tracte digestiu.

Per desgrana-la, talla la pell de la base i la part superior, separa els grills eliminant la part blanca amb la punta d’un ganivet i desgrana-la amb les mans sobre un bol.

5 idees per incloure la magrana en les teves receptes

Amanides tèbies

Incorpora un grapat de grans de magrana a un llit de fulles verdes (ruca, canonges i créixens), fajol cuit i uns daus de tempeh saltats. Amaneix-ho amb una vinagreta de mostassa, tamari i oli d’oliva verge extra i acaba aquesta deliciosa amanida tèbia amb uns bolets saltats i una picada gruixuda d’avellanes o pinyons torrats.

Guisats i patés

Igualment, la magrana és perfecta per donar un toc refrescant a guisats i patés per untar, com un hummus, un paté d’albergínies rostides amb tahina o un làban.

Aquest últim és un formatge cremós que pots fer a casa deixant escórrer un iogurt sobre una gasa de cotó durant unes hores fins que quedi dens i cremós; el punt dolç és a càrrec de la magrana, els festucs i la mel.

Així mateix, la magrana pot convertir un guacamole convencional en excepcional.

Smoothie bowl

Els seus grans són àcids i dolços alhora, sucosos, rosats i crocants; les característiques perfectes per a l’acabat d’un smoothie bowl de tardor, que s’elabora batent la polpa d’un moniato rostit amb crema d’ametlles torrades i una mica de beguda vegetal fins a formar una crema espessa i suau. Com a topping, afegeix-hi llavors de cànem, xips de coco i nibs de cacau.

Sucs

Pots aconseguir un suc de magrana col·locant els grans en un extractor de sucs cold pressed, ja que si tritures les llavors de magrana es poden oxidar i deixar un cert gust amarg.

Tens l’opció de diluir el suc amb una mica d’aigua i prendre’l tal qual o bé utilitzar-lo concentrat com a amaniment o per preparar una melassa de magrana amb panela o sucre de coco.

Carpaccio

També combina bé en plats de peix o carn. Per a una ocasió especial, sorprèn els teus convidats amb un entrant de salmó fumat, fonoll, anet i magrana.

Una altra alternativa boníssima és un carpaccio vegà de bolets, nous i magrana regat amb un oli de llavors de gira-sol d’extracció en fred.

Contingut relacionat

  • Diccionari d'aliments

Guacamole amb magrana

La magrana aporta un toc dolç que combina molt bé...

  • Diccionari d'aliments

Què menjar a la tardor

El cos no s'adapta a la tardor d'un dia per...

  • Diccionari d'aliments

Dieta antiedat

L'alimentació diària té una influència decisiva en l'organisme i si...

  • Diccionari d'aliments

Pollastre amb magrana

Pollastre amb magrana, una recepta fàcil i de temporada. La...