5 maneres de cuinar l’ou, un dels aliments més complets que existeixen. Conté tots els nutrients essencials i proteïnes d’alt valor biològic, a més d’una gran quantitat de vitamines i minerals. A la cuina resulta d’allò més versàtil i admet un munt de coccions.
És important distingir els ous ecològics de la resta. El codi que veuràs a la closca comença pel nombre 0, i el color del rovell és groc no taronja.
5 maneres de cuinar l’ou
Com a consell bàsic és important que no coguis el rovell en excés, ja que perdria molta melositat i la digestió resultaria més complexa.
Al plat i en cocota
Ingredients:
- Ous frescos
- Oli d’oliva verge
- Sal
- Per a la guarnició pots triar alguna verdura que t’agradi, com pèsols o los espàrrecs.
Elaboració:
- Posa una mica d’oli en una cassola de parets altes i cou la guarnició.
- Col·loca les verdures en un recipient de forn, trenca els ous i enforna a 180ºC fins que es quallin.
Ou escumat
Ingredients:
Elaboració:
- Prepara un recipient poc profund amb aigua i aproximadament un 7% de vinagre i porta-ho a ebullició.
- Trenca l’ou en un altre recipient i afegeix-ho a l’aigua bullint.
- Recull la clara de manera que emboliqui el rovell. Retira quan la clara estigui cuita i el rovell semilíquid.
- Col·loca-ho al bany maria amb aigua i gel. Deixa-ho refredar i assecar.
- Retalla les puntes de clara sobrant i reserva-ho a la nevera. Quan vagis a consumir-ho pots regenerar-ho en un bany d’aigua calenta lleugerament salada.
Passat per aigua, mollet i dur
Ingredients:
Elaboració:
- Bull aigua amb un 7% de vinagre i sal.
- Col·loca l’ou dins el recipient i cou a foc suau.
- L’ou passat per aigua s’ha de bullir de 2 a 3 minuts; l’ou mollet, uns 5 minuts; el dur, de 8 a 12 minuts.
Remenat
Ingredients:
- Ous frescos
- Oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre blanc mòlt
- Les opcions per acompanyar van des de bolets fins a gambes, passant per tòfona, alls tendres, espàrrecs…
Elaboració:
- Salta lleugerament la guarnició escollida i reserva-la.
- Trenca els ous en un recipient, salpebra i bat.
- Poseu-los en un bany maria, en una paella a poca temperatura.
- Remou-los sense parar, fins a aconseguir una textura cremosa.
A baixa temperatura
Ingredients:
Elaboració:
- Preescalfa el forn de vapor a 64ºC de temperatura constant.
- Col·loca els ous dins de safates de reixeta de manera que quedin separats, i cou entre 35 i 40 minuts.
- Retira’ls del forn i treu-ne la closca.
- Reserva’ls en un bol amb aigua.