Ahora en Veritas

A Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat

Més enllà de proveir les llars amb productes saludables i ecològics a Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat. Per això, fem accions d’impacte positiu tant en el medi ambient com en les persones.

El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i us hem preparat dos vídeos amb tota la informació sobre el nostre impacte. Moltes gràcies per la vostra confiança. Sense la vostra col·laboració no hauria estat possible arribar on som ara.

Impacte mediambiental

Un dels nostres objectius és arribar a tenir una petjada de carboni neutra el 2022. En aquest sentit, des de l’any 2015 estem treballant per reduir el nostre impacte de carboni al planeta i en només sis anys hem aconseguit disminuir les nostres emissions en un 46%, tot i haver obert 42 botigues noves. Com ho hem fet?

  • Impulsant projectes d’economia circular per donar una segona vida als residus que generem.
  • Reorganitzant les rutes dels nostres vehicles utilitzant mitjans de transport més responsables amb el medi ambient.
  • Passant a ser una cadena de supermercats en què el 100% de l’energia prové de fonts renovables.
  • Iniciant un procés de canvi dels gasos refrigerants de les neveres dels nostres supermercats. Encara hi estem treballant, però hem aconseguit reduir les emissions en un 60%.

A través de la minimització de les nostres emissions de CO₂ i compensació d’aquelles que no podem eliminar, estem treballant en un full de ruta cap a un impacte positiu en el planeta. Els projectes més destacats que impulsem per a millorar el nostre impacte mediambiental són:

Davantals sostenibles

Impacte positiu en els nostres uniformes

Els nostres uniformes són sostenibles perquè s’elaboren amb materials reciclats i respectuosos amb el planeta. Ens estalviem més de 16 milions de litres d’aigua en la seva confecció.

Cervesa Segona Vida

Cervesa Segunda Vida Veritas

Sempre hem apostat per l’economia circular, revaloritzant les matèries primeres i donant-los una altra vida. La nostra cervesa artesanal Segunda Vida, que s’elabora amb l’excedent de pa de les fleques Veritas, n’és un clar exemple.

Veritas Textil Project

Veritas Textil Project

A Veritas també estem compromesos amb el consum conscient i responsable. Per això, posem a la teva disposició un servei per recuperar i donar una segona vida a la roba que ja no utilitzes.

Bosses compostables

Bosses compostables

Veritas va ser el primer supermercat a eliminar les bosses de plàstic. El 2010 vam suprimir el plàstic de les bosses de caixa i el 2016 vam començar a oferir bosses compostables per a les fruites i les verdures.

Noves safates sostenibles de la Cuina Veritas

Envasos més sostenibles

Estem treballant per eliminar els plàstics afegits dels productes que depenen directament de la nostra gestió:

Sistema de bosses Longopac

Reducció dels nostres residus

A més de transformar, un dels nostres grans compromisos és reduir els residus que generen les nostres botigues. Un exemple d’això és l’exclusiu sistema de bosses Longopac amb el qual generem un 70% menys de plàstic.

Tiquet lliure de bisfenol A

Tiquet electrònic i lliure de bisfenol A

El 2016 vam eliminar el bisfenol A de tots els nostres tiquets de caixa. D’altra banda, també oferim l’opció als nostres clients de no imprimir els tiquets a la caixa i descarregar-los des de l’app del Club Veritas o l’àrea de client de la botiga online.

Veritas Pur Air

Veritas Pur Air

Les nostres botigues estan equipades amb un sistema de purificació de l’aire pioner i únic que neteja l’aire interior de pol·len, bacteris i gasos contaminants, amb l’objectiu de cuidar la salut dels clients i els empleats.


Gràcies a totes aquestes iniciatives hem col·laborat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) següents:

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del nostre impacte mediambiental

Impacte social

A més de fomentar iniciatives mediambientals, a Veritas també tenim un ferm compromís amb les persones; per aquest motiu, impulsem diferents projectes d’impacte social.

Donacions a entitats socials

Impacte al territori

Amb la col·laboració de més de 70 entitats socials, donem aliments setmanalment i acostem una alimentació ecològica i sana a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Desodorant ecològic Viridis

Desodorant ecològic Viridis

A Veritas hem creat el desodorant ecològic Viridis, un producte totalment lliure de químics perjudicials. El 100% dels beneficis de la venda d’aquest desodorant el destinem a associacions locals que col·laboren en la lluita contra el càncer de mama.

Veritas i Oxfam Intermón: una aliança única al mercat - Veritas

Veritas i Intermón Oxfam

Ens aliem amb Oxfam Intermón per oferir una gamma de productes de comerç just, ecològics i sostenibles que inclou cafè, panela i xocolata. La gamma va acompanyada d’una donació a les famílies productores.

Donacions a la Creu Roja

Impacte durant la covid-19


Durant la pandèmia donem més de 150 menús als hospitals, 600L de brou a Pont Alimentari i una cistella de productes bàsics durant 8 mesos a 50 famílies. A més, donem a la Creu Roja 77 palets d’alimentació sana i saludable.

Pel que fa a l’impacte social, gràcies a totes aquestes iniciatives hem col·laborat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) següents:

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del nostre impacte social


Amb tot continuem avançant i treballant per a un planeta més sostenible. Feliç Dia del Medi ambient a tothom.