Ara a Veritas

A Veritas trobaràs salut

A Veritas trobaràs salut - Dia Mundial de la Salut - Veritas

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) remarca que els governs, les empreses i les persones necessitem adoptar mesures urgents per mantenir la salut dels éssers humans i el planeta.

Què hi fem des de Veritas?

Des dels nostres inicis, a Veritas tenim com a propòsit principal millorar la salut de les persones i el nostre entorn. En aquest sentit, entenem la salut com un concepte únic: la salut de les persones també és la salut del planeta, i a la inversa. Per aquest motiu, defensem que és molt important mantenir una dieta variada i equilibrada basada en productes ecològics i un estil de vida saludable.

Setmana de l’Impacte de Veritas – Taula de debat “Salut i aliments ecològics

Més enllà de no utilitzar pesticides ni fertilitzants químics en els cultius, els productes ecològics són honestos amb la terra, els animals i les persones, ja que respecten els processos naturals i els cicles de vida del planeta. En aquest sentit, seguir una dieta variada i equilibrada amb aliments ecològics i de temporada aporta els nutrients que el nostre cos necessita per tenir salut. A més, la natura és sàvia i ens dona a cada estació de l’any els aliments que el nostre cos necessita.

Per una altra banda, també:

 • Promovem iniciatives sostenibles per reduir el consum de plàstics.
 • Impulsem projectes d’economia circular per donar una segona vida als residus.
 • Treballem per reduir i compensar la nostra petjada de carboni.
 • Entre moltes altres accions.

Les fruites i les verdures ecològiques, font de salut

Setmana de l’Impacte de Veritas – Taula de debat “Què significa alimentació saludable?

Les fruites i les verdures es troben entre els principals aliments que hauríem de consumir si volem tenir una bona salut. L’OMS recomana el consum diari de 5 racions de fruita i verdura al dia.

Per tenir salut hauríem d’incloure verdures i hortalisses a tots els àpats i consumir-ne molta varietat. Aquests aliments són rics en vitamines, minerals i nutrients que afavoreixen el correcte desenvolupament de l’organisme.

Les fruites i verdures ecològiques es cultiven sense adobs ni pesticides de síntesi química, substàncies que, com han demostrat nombrosos estudis, poden ser perjudicials per a la salut de les persones. A més, també són conreades a partir de mètodes que:

 • Mantenen la biodiversitat del planeta.
 • Milloren la fertilitat del sòl.
 • Afavoreixen el manteniment de la qualitat de l’aigua.

Doctor Pere Gascón: «El 35% dels càncers estan relacionats amb l’alimentació»

Doctor Pere Gascón - Entrevista - Veritas

Actualment, el doctor Pere Gascón és al capdavant del Laboratori d’Oncologia Molecular i Translacional del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Pere Gascón ens explica que una dieta basada en productes vegetals i amb poca presència de carn ens pot ajudar a prevenir moltes malalties, entre les quals hi ha el càncer.

Contingut relacionat

 • Ara a Veritas

Alimentació per millorar la salut mental

El Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa (Cibersam) i l'Institut...

 • Ara a Veritas

Consells per a una alimentació sostenible

És hora d’avançar cap a una alimentació sostenible i saludable,...

 • Ara a Veritas

Cremes de verdures per sopar

La tardor és el gran moment de les cremes de...

 • Ara a Veritas

A Veritas tenim un clar compromís amb la sostenibilitat

Més enllà de proveir les llars amb productes saludables i...