Agar agar – Tècniques de cuina

La xef Mireia Anglada t’explica com utilitzar a la cuina l’agar agar, un gelificant obtingut de les algues que es caracteritza per un gust neutre i es fa servir com a alternativa vegetariana a la gelatina d’origen animal, tant en receptes salades com dolces.

Agar agar – Tècniques de cuina

És altament depuratiu, activa el trànsit intestinal i contribueix a la dissolució del colesterol. A més, com que és una fibra prebiòtica, ajuda a alimentar la microbiota intestinal, relacionada amb el sistema immunitari.

Agar-agar - Tècniques de cuina - Veritas

En tires

  1. Aboca aigua tèbia, brou o un suc en un bol.
  2. Introdueix l’alga, separant el bloc per agilitar el procés d’hidratació.
  3. Hidrata-la durant 5 minuts, fins que estigui tova i transparent.

Pots afegir l’agar-agar a un wok de verdures per aportar-li un toc cruixent o a una amanida amb vinagreta.

En flocs i en pols

  1. Barreja en una casserola 5 g d’agar agar per 1 L de líquid (beguda vegetal o brou) a temperatura ambient.
  2. Remena-ho amb una vareta. La hidratació en flocs ha de ser de 12 minuts; en pols és immediata.
  3. Quan arrenqui el bull, talla la cocció i introdueix l’alga al recipient triat perquè es gelifiqui.
  4. Deixa-ho reposar durant 10 minuts a temperatura ambient (sense nevera); desmunta i talla la gelatina amb la forma que prefereixis.

Descobreix la nostra col·lecció de tècniques de cuina.