Notice: Function rest_validate_value_from_schema was called incorrectly. La paraula clau de l'esquema "type" del tipus list solament pot ser un dels següents tipus predefinits: array, object, string, number, integer, boolean, i null. Consulteu la depuració en el WordPress per a més informació. (Aquest missatge s'ha afegit en la versió 5.5.0.) in /var/www/html/wp-includes/functions.php on line 5831
Tant els albercocs com els carbassons destaquen pels seus nutrients i ofereixen innombrables possibilitats culinàries, des d’amanides fresques fins a postres delicioses. Aprofita’ls al màxim i dona un toc fresc i saludable als teus plats d’estiu.
Albercoc
Origen
A les nostres botigues trobaràs albercocs a granel, ecològics i procedents de Lleida.
Propietats i valor nutricional
El seu atractiu color ataronjat es deu al contingut en betacarotens (provitamina A), els quals posseeixen una gran capacitat antioxidant.
Gràcies al seu nivell de potassi, ajuden al funcionament adequat del sistema nerviós i a la contracció muscular.
Aporten fibra, que resulta vital per a la salut del còlon i l’intestí.
Són una de les fruites amb menys càrrega calòrica, ja que tot just contenen 38 kcal per cada 100 g, a causa del seu alt percentatge d’aigua, que supera el 85%. Per tant, són ideals per acabar els àpats amb una opció lleugera i refrescant.
Nutrients principals (per 100 g)
Potassi: 293 mg
Vitamina A: 27 mcg
Vitamina C: 7 mg
Fibra: 2,1 g
Diferencies entre ecològic i no ecològic
Els albercocs ecològics són lliures de possibles residus de pesticides i fertilitzants de síntesi química.
En el seu cultiu s’apliquen tècniques que no esgoten els nutrients del sòl i permeten el manteniment de la biodiversitat.
Quan són ecològics presenten una quantitat d’aigua inferior i una proporció superior de matèria seca, la qual cosa es tradueix en un gust i dolçor més pronunciats.
A la cuina
Els albercocs es poden menjar tant crus com cuinats. Tallats a mitges llunes i rostits a la planxa són el condiment perfecte per a una carn vermella i també els pots afegir a la teva amanida preferida. Igualment, són l’ingredient perfecte de pastissos, gelats, pastissos, melmelades i confitures. I recorda que les orellanes són albercocs deshidratats i sense pinyol.
Compra el teu albercoc a les botigues Veritas aquí!
Carbassó
Origen
A granel i en paquets de dues unitats, a Veritas tenim carbassons ecològics i procedents majoritàriament de Tarragona, tot i que en funció de la disponibilitat també ens arriben de Barcelona i d’Almeria.
Propietats i valor nutricional
És destacable la presència de mucílags, un tipus de fibra soluble de naturalesa viscosa que afavoreix el bon funcionament del trànsit intestinal.
Es tracta d’una de les hortalisses amb menys aportació calòrica, per la qual cosa s’aconsella especialment en dietes per perdre pes.
Els seus nivells de vitamina C són bastant alts, i 100 g de carbassó cobreixen aproximadament el 36% de les necessitats diàries d’aquesta vitamina.
Nutrients principals (per 100g)
Potassi: 140 mg
Magnesi: 12,9 mg
Folats: 36 mcg
Vitamina C: 22 mg
Diferencies entre ecològic i no ecològic
Els d’origen ecològic són lliures d’organismes modificats genèticament (OMG) i no contenen residus de pesticides ni fertilitzants de síntesi química.
Si són ecològics pots consumir-los amb pell sense preocupar-te per la ingesta de restes dels esmentats químics de síntesi, que són perjudicials per a la salut.
Diversos estudis han demostrat que les hortalisses ecològiques contenen menys aigua i una proporció més gran de matèria seca, per la qual cosa són més saboroses i nutritives.
A la cuina
A causa de la seva extraordinària versatilitat, el carbassó es pot fer servir en cremes de verdures, saltats i molts altres plats. Una idea molt interessant és tallar-lo a làmines i utilitzar-lo com a base per a pizzetes o substituint les làmines de pasta per preparar una lasanya. A més, també es pot menjar cru en forma d’espirals, amb tomàquet i mozzarella, o en carpaccio amb parmesà i fruita seca. El resultat és deliciós!
Compra el teu carbassó a les botigues Veritas aquí!
L'aquafaba es ideal per a vegans i persones al·lèrgiques o...
Diccionari d'aliments
Llegums: aprofita’n tot el potencial nutritiu!
Els llegums són perfectes per a una amanida, s’adapten a...
Diccionari d'aliments
La soja en totes les seves varietats
Extraordinàriament nutritiva, la soja és una de les millors fonts...
Diccionari d'aliments
Burger o vurger: avui quina?
L’hamburguesa és un dels aliments més populars i consumits del...
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Utilitzem els nostres pròpies "cookies". Si continua la navegació considerem que accepta l'ús d'aquestes.