Tècniques de cuina

Albergínia – Tècniques de cuina

L’albergínia és una hortalissa molt antioxidant a causa de la seva gran riquesa en antocianines. La xef Mireia Anglada t’ensenya les tècniques de cuina al vapor i al forn per mantenir-ne intactes els beneficis.

Albergínia – Tècniques de cuina

L’albergínia és una hortalissa molt versàtil que admet múltiples preparacions culinàries i combina amb una bona quantitat d’aliments. És perfecta per als més petits perquè és molt fàcil de digerir i aporta potassi, un mineral essencial per als músculs que exerceix un paper important en la majoria de funcions vitals. A més, destaca per ser molt lleugera i digestiva. Albergínia - Tècniques de cuina - Veritas

Salmorra

La salmorra és una tècnica que s’utilitza abans de cuinar per treure l’amargor de l’albergínia. Aquesta hortalissa pot ser amarga, quan madura. Pots detectar-ho quan la pell s’arruga i l’arrel comença a deixar-se anar i es torna fosca. Això no significa que no sigui bona, simplement que és una mica més amarga i pots fer una salmorra.
 1. Afegeix 1 o 2 cullerades soperes de sal marina a un bol ple d’aigua i dissol-la. La sal permet que l’amargor que és dins del líquid de l’aigua de vegetació de l’albergínia es quedi a l’aigua.
 2. La pots introduir sencera, prèviament punxada o ben tallada en rodanxes o tires.
 3. Una vegada perduda l’amargor, pots cuinar-la. Recorda sempre llençar l’aigua (en el cas que la vulguis bullir, per exemple ).

Bullida

 1. Trosseja l’albergínia al teu gust (si és en cubs petits es cuinarà en 5 minuts; si està sencera, necessitarà 30 minuts aproximadament).
 2. Col·loca l’hortalissa al cassó i omple’l d’aigua abundant perquè bulli bé.
 3. Afegeix-hi 1 cullerada sopera de sal o, si has fet una salmorra prèviament i no vols utilitzar tanta sal, cuina amb alga kombu i porta-ho a ebullició.
 4. Una vegada bullida pots fer-la servir per a patés o salses (si la barreges amb oli d’oliva, coco o tahina suavitza i dona una textura molt agradable en boca).
 5. Sabràs quan està cuita perquè es torna transparent.

Al forn

Cuina l’albergínia sense paper d’alumini perquè, tot i que és un bon transmissor de calor, també pot traspassar metalls pesants a l’aliment. Utilitzarem la mateixa pell de l’hortalissa com a papillota natural, perquè es cogui per dins amb els seus propis vapors.
 1. Unta-la d’oli i introdueix-la al forn.
 2. Estarà cuita quan la textura sigui tova; és a dir, quan puguis introduir el dit i quedi la forma.
 3. És ideal per a escalivades, acompanyaments, saltats…
Gaudeix amb aquesta deliciosa crema de piquillos i albergínies. Descobreix la nostra col·lecció de tècniques de cuina.

Contingut relacionat

 • Tècniques de cuina

Carxofa – Tècniques de cuina

La carxofa és un dels vegetals típics de la primavera...

 • Tècniques de cuina

Bròcoli – Tècniques de cuina

El bròcoli és un superaliment amb propietats antioxidants, ric en...

 • Tècniques de cuina

Kale – Tècniques de cuina

El protagonisme de la col kale en la gastronomia saludable és indiscutible....