Si vols que el teu futur bebè tingui una ment àgil i desperta, cal posar-s’hi al més aviat possible. Els àcids grassos i el iode són nutrients clau en el desenvolupament del cervell del petit i no poden faltar en la dieta de l’embarassada.
Durant el segon trimestre de l’embaràs, el cervell del fetus es multiplica a un ritme vertiginós de dues centes mil neurones per minut. Durant aquesta fase tan activa del desenvolupament hi ha una gran demanda d’àcids grassos essencials omega-3 que el nadó ha de rebre a través de l’alimentació de la mare.
Els omega-3 són la matèria primera amb què es produeixen les prostaglandines, les substàncies que regulen l’alliberació i l’activitat dels neurotransmissors. En cas de produir-se una carència important d’aquests àcids grassos, l’estructura del cervell del fetus es podria veure perjudicada.
Torbaràs omega-3 a:
- Peix blau: seitó, verat o bonítol (heu de triar exemplars petits per evitar l’acumulació de metalls pesants).
- Carn ecològica
- Llavors de lli, chia y sèsam. (I els olis que en produeixen)
- Nous
El desenvolupament del cervell també depèn del subministrament matern de l’hormona tiroïdal en la síntesi de la qual intervé el iode. Un dèficil d’aquest mineral pot afectar el desenvolupament psicomotor i intel·lectual del nadó. De fet, alguns estudis mostren que els infants nascuts de mares amb deficiència de iode durant l’embaràs tenen un coeficient intel·lectual inferior i menys habilitat per a la lectura que altres nens.
Trobaràs iode a:
- Peix i marisc fresc
- Algues
- Bledes y mongetes tendres
- Sal iodada