Consells

Aliments per contrarestar l’exposició a les pantalles

Gran part del dia transcorre davant de l’ordinador, el mòbil o la tauleta. A més de provocar fatiga visual, l’exposició a les pantalles influeix negativament en el fetge, que necessita una dieta rica en fruita, llegum i verdures verdes per recuperar-se. Aliments per contrarestar l'exposició a les pantalles - Veritas Segons la medicina tradicional xinesa, la funció de la vista està relacionada i dirigida pel fetge. Així, quan aquest òrgan funciona bé, l’ull té força, però quan la vista treballa massa o en males condicions, el fetge pateix. El fet de mirar una pantalla luminiscent desgasta la sang acumulada en el fetge (ja que una de les seves funcions és regular la sang que circula per l’organisme) i aquest desgast s’accentua quan l’atenció a la pantalla és prolongada. Aquesta deficiència de sang o sequedat pot provocar al·lèrgies cutànies, dermatitis, problemes musculars, dificultats per dormir, ansietat, nerviosisme, irritabilitat i cansament. A nivell emocional, la medicina tradicional xinesa explica que aquesta sequedat del fetge es tradueix en un buit intern que pot evolucionar fins a una depressió sense causa justificada, juntament amb un sentiment de desmotivació vital.

Aliments per contrarestar l’exposició a les pantalles

Una dieta variada a base de cereals integrals, verdures i proteïnes és garantia de fortalesa davant les agressions externes.
  • Sucs de fruita: especialment de pastanaga i de fruites vermelles, com maduixes, nabius, raïm morat, síndria o remolatxa.
  • Llegums: és convenient tenir-les presents diàriament en la nostra alimentació.
  • Olis de primera pressió en fred: l’oli d’onagra millora la condició del fetge significativament.
  • Verdures verdes: el julivert, la col arrissada kale, els créixens, els germinats d’alfals i l’alga espirulina posseeixen clorofil·la, que augmenta el flux de sang al fetge.
  • Melasses i melmeladas: la melassa d’ordi i les melmelades sense sucre de fruites vermelles (maduixa, cirera, nabiu i mora) actuen de manera similar i la seva untuositat es recomana per contrarestar la sequedat. cal prendre’n un parell de cullerades soperes cada dia.