Aliments que enforteixen el cor

Nous, beguda de soja i civada són alguns dels aliments que enforteixen el cor. Descobreix la llista completa per a una cistella de la compra cardiosaludable.

Aliments que enforteixen el cor - Consells - Veritas

Aliments que enforteixen el cor

Menjar cada dia fruites i verdures fresques i ecològiques, assegurar-nos de consumir cada setmana llegums i cereals, i escollir els greixos beneficiosos que es troben en els olis, les llavors i el peix blau, ens protegeix davant de les malalties cardiovasculars.

Segur que has relacionat tots aquests aliments amb la dieta mediterrània. I és així, ja que segons un estudi publicat a l?european Journal of Heart Failure la dieta mediterrània pot reduir fins a un terç el risc d’insuficiència cardíaca.

A més, està comprovat que menjar una mitjana de 800 grams de vegetals al dia, principalment fruites i verdures, disminueix fins al 24% el risc de patir cardiopaties i fins al 33% de tenir un ictus en comparació amb qui no en consumeix de manera habitual.

Cistella de la compra cardiosaludable

  • Nous: protegeixen davant de l’arteriosclerosi i l’infart gràcies al seu contingut en coezim Q10, omega-3 i lecitina.
  • Beguda de soja: una gran font de proteïna vegetal i genisteïna, que redueix la formació de coàguls.
  • Raïm negre: el resveratrol, present en les llavors i la pell, dilata les artèries i activa la circulació.
  • Alvocat: els seus àcids grassos monoinsaturats augmenten el colesterol bo (HDL) i redueixen el dolent (LDL).
  • Musli integral: és ric en fibra i baix en sodi i ajuda a controlar la hipertensió i els nivells de colesterol.
  • Civada: la seva fibra soluble (betaglucans) absorbeix l’excés de colesterol a la sang.

A més, t’hem preparat un menú cardiosaludable. Descarrega-te’l!

Menú cardiosaludable