Amanida de kale i fajol amb vinagreta de taronja

Una autèntica explosió de sabors i textures diferents que traspua vitalitat pels quatre costats. Una amanida de kale i fajol plena de vitamines i minerals, que funciona perfectament com a entrant, però també com a plat únic d’un dinar o sopar lleugers.

Aquesta recepta te la proposa la foodblogger Green mama.

Amanida de kale i fajol amb vinagreta de taronja

Ingredients:

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180ºC.
  2. Pela l’alvocat, trosseja’l a daus petits i reserva’ls.
  3. Renta i talla la carbassa en forma de mitja lluna.
  4. Folra una safata de forn amb paper de forn i posa-hi damunt la carbassa amanida amb un rajolí d’oli d’oliva, un polsim de sal i la mel. Enforna-la fins que notis que estigui cuita i lleugerament daurada.
  5. Renta la coliflor, talla-la en ramets i condimenta-la amb oli, sal i garam masala.
  6. Si hi ha lloc a la safata de la carbassa, afegeix-hi la coliflor, però si no hi cap prepara una altra safata igual i enforna-la fins que estigui daurada i cuita.
  7. Cou una mesuta de fajol en dues mesures d’aigua durant uns 25 minuts a foc lent.
  8. Renta bé la col kale, eixuga-la amb un drap net i treu-ne el tronc del mig i algun nervi que notis que està més dur.
  9. Posa les fulles de kale esmicolades en un bol i fes-los un massatge amb el suc de mitja taronja i una mica de sal. Deixa-la reposar.
  10. Prepara la vinagreta amb mitja taronja, un polsim de sal, un rajolí d’oli i una mica de pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho bé i reserva.
  11. Daura el caqui en una paella per tots dos costats.
  12. Torra les llavors en una paella o al forn, vigilant-les contínuament perquè es cremen ràpidament.
  13. En una safata gran, posa primer un jaç de kale i cobreix-lo amb el fajol, la carbassa, la coliflor, el caqui, les llavors torrades i l’alvocat. Escampa-hi una mica de sèsam negra, rega-ho amb la  vinagreta i decora-ho amb uns grans de magrana.

Descubreix les nostres propostes d’amanides.