Amanida de kale, quinoa i azukis, una recepta senzilla, de colors i plena de nutrients gràcies a la combinació de kale i quinoa, dos coneguts superaliments. El toc especial el posa la vinagreta a base de tahin i mostassa antiga.
Amanida de kale, quinoa i azukis
Ingredients:
- 4 fulles de kale
- 1/2 tassa de quinoa
- 1 tassa d’azukis cuits
- 1/4 de ceba
- 2 taronges
- 1 magrana
- 2 grapats de nous
- 4 cullerades soperas de gomasio
- Coriandre fresc
- Sal marina
Ingredients per a l’amaniment:
- 1 taronja
- 2 cullerades petites de mostassa antiga
- 2 cullerades petites de tahina blanca
- 2 cullerades petites de vinagre d’arròs
- 2 cullerades petites de xarop d’atzavara
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
Elaboració:
- Renta la quinoa i cou-la amb sal marina. Reserva-ho.
- Talla la kale en trossos i escalda-la en abundant aigua bullent durant 4 minuts. Cola-la i reserva-la.
- Prepara l’amaniment esprement la tronja i barrejant el suc amb la mostassa antiga, la tahina blanca, el vinagre d’arròs, el xarop d’atzavara i l’oli d’oliva. Remena-ho lleugerament fins que s’integrin els ingredients.
- Pica la ceba ben fina i col·loca-la en un bol gran juntament amb la kale, la quinoa, les azukis, el gomasio i les nous trossejades.
- Aboca l’amaniment al bol i barreja-ho amb cura.
- Decora-ho amb trossos de taronja i grans de magrana.