Receptes
Amanida de llenties i xiitakes amb amaniment de miso
Les llenties dupuy es caracteritzen per un gust lleugerament dolç i per quedar senceres quan es couen, la qual cosa fa que esclatin a la boca en menjar-les. En aquesta amanida, s’acompanyen de la frescor que aporta la ruca i del gust especial dels bolets xiitake.
Aquesta recepta ens la proposa la food blogger Laura Because.

Amanida de llenties i xiitakes amb amaniment de miso
Ingredients:
- 200 g de llenties dupuy
- 1 pot de xiitakes
- 5 cullerades soperes d’anacards crus
- 1 grapat de ruca fresca
Per a l’amaniment:
- 1 cullerada petita de pasta miso
- 1 cllerada petita de llavors de lli
- 1 cullerada petita de farigola fresca
- 2 cullerades d‘oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Cou les llenties en aigua amb sal i escorre-les. Reserva-les.
- Mol els anacards i pica la farigola. Reserva-ho.
- Prepara l’amaniment barrejant bé tots els ingredients. Reserva-ho.
- Escorre els xiitakes, posa’ls en un bol i afegeix-hi la ruca, la meitat dels anacards i les llegums cuites.
- Incorpora-hi l’amaniment i remena-ho.
- Serveix-ho i escampa la resta dels anacards per damunt.
Contingut relacionat
- Receptes
Amanida de llenties amb vinagreta
Amanida de llenties amb vinagreta, una opció pràctica que ens...
- Receptes
Llenties amb carxofes
Llenties amb carxofes, una recepta nutritiva i deliciosa. La carxofa...
- Receptes
Amanida de kale, quinoa i azukis – Fastgood
Amanida de kale, quinoa i azukis, una recepta senzilla, de...