Amanida mediterrània, un entrant lleuger i refrescant amb el búrgul i l’albergínia com a base: el primer és ric en fibra, ja que no està refinat, i l’albergínia conté moltes vitamines i antioxidants i poquíssimes calories. La resta d’ingredients aporten nutrients, sabor, aroma i textura, i converteixen aquesta amanida en una festa per al paladar.
Aquesta recepta te la proposa la foodblogger Isa, de Delicias Kitchen
Amanida mediterrània
Ingredients:
- 4 cullerades soperes de búrgul
- 1/2 albergínia
- 1/2 cogombre
- 2 cullerades soperes de ceba morada
- 4 tomàquets cirerols
- 2-3 tomàquets secs
- 1 pebrot rostit en conserva
- 1/2 tassa de cigrons cuits
- 6 olives d’Aragó
- Suc de llimona
- Julivert fresc
- Sal
Per a l’amaniment:
- 2 cullerades petites de vinagre de poma
- 2 cullerades petites de mostassa de Dijon
- 2 cullerades soperes d‘oli d’oliva verge extra
- 1 cullarada sopera de xarop d’atzavara
Elaboració:
- Cou el cereal en un volum d’aigua i, mentrestant, talla l’albergínia a rodanxes i rosteix-la amb una mica de sal.
- Pica la resta d’ingredients i reserva’ls en un bol.
- Prepara l’amaniment remenant bé tots els ingredients fins que s’integrin.
- Barreja els ingredients picats amb el búrgul i l’albergínia. Condimenta-ho amb cura i rectifica-ho de sal.
Descobreix les nostres propostes d’amanides.