Amanida refrescant

Plena de vitamines i minerals, aquesta amanida refrescant d’estiu combina de manera equilibrada diferents tipus d’enciam i hortalisses. El resultat és un entrant lleuger i digestiu, perfecte per als dies més calorosos de l’any.

Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de Més que Lletuga.

Amanida refrescant - Receptes - Veritas

Amanida refrescant

Ingredients:

Per a la vinagreta:

Elaboració:

  1. Renta el cogombre i talla’l a làmines. Reserva-ho.
  2. Posa aigua a bullir i, quan bulli, escalda les mongetes durant 30 segons i posa-les ràpidament en aigua freda perquè quedin tendres i cruixent. Escorre-les en un colador i reserva-ho.
  3. Per fer la vinagreta pica unes fulles d’alfàbrega amb l’ajuda d’un ganovet i barreja-les en un tassó gros de vidre amb l’oli, el vinagre i el suc de mitja llimona.
  4. Tapa el tassó i agita’l perquè les aromes s’integrin.
  5. Renta sota l’aixeta les fulles d’enciam i els canonges i posa’ls en un bol per a amanida.
  6. Afegeix el cogombre lamita i la mongeta tendra ben escorreguda.
  7. La vinagreta es pot posar al mig del plat en un bol petit per decorar o bé servir-la a part.

Descubreix les nostres propostes d’amanides.