L’amarant, un cereal amb un alt percentatge en proteïna. A més, és ric en minerals i afavoreix el desenvolupament de la memòria. La xef Mireia Anglada t’explica com utilitzar-lo a la cuina.
Aquest cereal, molt poc utilitzat a la cuina, té una propietat molt important per a la salut. Quan el cuinem deixa anar una densitat dins de l’aigua, una fibra que es diu mucílag. Aquesta fibra és imprescindible per a la nostra microbiota intestinal. També activa la producció d’anticossos, afavoreix el desenvolupament i la concentració mental, estimula l’alliberament de l’hormona del creixement, aporta més calci que la llet i és lliure de gluten i colesterol.
Amarant – Tècniques de cuina
Té un gust molt agradable i el pots fer servir per preparar croquetes, bases de canapès, cremes, sopes, etc., en funció de la quantitat d’aigua que hi afegeixis.
Compacte per a croquetes
Utilitza el mateix volum d’amarant i d’aigua.
Col·loca els ingredients dins del cassó, amb una mica de sal.
Quan comenci a bullir, tapa-ho i abaixa el foc.
Cou l’amarant durant 35-40 minuts.
Dona forma a la massa compacta. Mulla’t les mans, afegeix-hi les verdures que prefereixis i manipula l’amarant.
Diluït per a cremes
Augmenta la quantitat de líquid. En aquest cas, 1 mesura de cereal per 2 d’aigua. Si vols una textura més gelatinosa, augmenta el volum de líquid.
Col·loca els ingredients dins del cassó, amb una mica de sal.
Quan comenci a bullir, tapa-ho i abaixa el foc.
Cou l’amarant durant 35-40 minuts.
Utilitza’l com a base d’una sopa. Si prefereixes evitar la textura gelatinosa, tritura’l fins a obtenir-ne una crema.
El mill és un cereal ideal per al sistema nerviós....
Tècniques de cuina
Quinoa – Tècniques de cuina
Quinoa, un pseudocereal ric en proteïnes i minerals. De fet,...
Tècniques de cuina
Fajol – Tècniques de cuina
Fajol, un pseudocereal amb un alt porcentatge en proteïna, apte per...
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.