Ara a Veritas

Suma’t al moviment kombutxa, fes salut i dona gust a la vida!

Els darrers anys el kombutxa ha esdevingut una de les begudes més populars, perquè n’ha augmentat el consum de manera considerable. Si comptem únicament els nostres supermercats, la venda d’aquesta beguda fermentada ha crescut un 187 % en dos anys, des de l’any 2019. I tu, ja t’has apuntat al moviment kombutxa?

Als supermercats Veritas en tenim una gran varietat de gustos i de marques. Tant a les les botigues físiques com a la botiga online pots trobar de la fórmula original sense aromatitzar fins al kombutxa de diferents gustos, que inclou la de gingebre i llimona, la de coco, la de fruites vermelles, la de pastanaga i cúrcuma, la de cafè, el kombujito o la de poma i gingebre, entre moltes d’altres.

Vine als supermercats Veritas, fes salut i dona gust a la vida amb el kombutxa que més t’agradi.

Què és, però, el kombutxa?

El kombutxa és una beguda que s’obté del te (negre, verd o vermell) endolcida i fermentada amb una barreja de bacteris i de llevats que s’anomena SCOBY. El resultat és un producte amb una bombolla fina, un gust dolcenc i un lleu toc àcid.

Com s’elabora el kombutxa?

Per obtenir el kombutxa cal seguir aquest passos:

  • Infusiona el te amb aigua.
  • Deixa refredar la infusió (per sota dels 35°C).
  • Afegeix-hi sucre (entre 50-120 g) i l’SCOBY.
  • Deixa-la fermentar entre 7 i 30 dies.
  • Filtra-la i conserva-la en un recipient de vidre o de plàstic.
  • En cas que en vulguis fer més intens el gust, hi pots afegir suc de fruita, herbes o plantes aromàtiques i deixar-la fermentar per segona vegada.

Durant la fermentació, el sucre es transforma en àcids orgànics, com ara l’àcid acètic, l’àcid glucònic i l’etanol, fins a obtenir un contingut en sucre residual i un percentatge alcohòlic molt baix (cap al 1 %).

Tot i així, recomanem de triar les opcions en què el contingut de sucre sigui baix, és a dir, les varietats en les quals no se n’hagi afegit més quantitat de la necessària per fer la beguda. El contingut final pot variar entre els 0,2 i els 5 g de sucre per cada 100 ml de kombutxa.

Per què està de moda el kombutxa?

Com que és una beguda fermentada, el kombutxa es considera un aliment probiòtic, és a dir, que conté bacteris beneficiosos per a l’organisme que poden afavorir la salut del sistema immunitari i la salut digestiva. D’altra banda, destaca per l’aportació en antioxidants, enzims, vitamina C i vitamines del grup B.

Per aquesta raó ha augmentat considerablement el consum de kombutxa en els darrers anys. En una societat cada cop més conscienciada en l’alimentació saludable, el kombutxa ecològic és la millor alternativa als refrescos convencionals.

IMPORTANT! ¡Compra kombutxa sense pasteuritzar!

És important que el kombutxa no s’hagi pasteuritzat, és a dir, que no s’hagi sotmès a cap tractament d’augment de la temperatura per conservar-lo, perquè, altrament, desapareixen els bacteris beneficiosos i es perd bona part del seu efecte probiòtic. Com a mètode de conservació, n’hi ha prou que el contingut en sucre sigui residual i que se’n controli la fermentació amb unes condicions adequades.

El kombutxa Veritas

El kombutxa Veritas s’elabora artesanalment a partir d’una infusió de te verd ecològic. En tenim de tres gustos: llimona i gingebre, coco i fruites vermelles.

A més a més, igual com passa amb altres marques de kombutxa, no cal fer servir fred per conservar-lo. Aquest fet implica un consum 180 vegades inferior de CO2 que el d’un kombutxa que s’ha de desar a la nevera durant un any, que és el temps que dura quan s’ha envasat.

Descobreix tots els kombutxes dels nostres supermercats

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Mün Ferments, el kombutxa amb menys sucre residual – Companys de viatge

El kombutxa de Mūn Ferments –comercialitzat com Kombutxa– s’elabora de...

  • Ara a Veritas

Fermentats imprescindibles per a la flora intestinal

Cada persona alberga una microbiota intestinal única, i el seu...

  • Ara a Veritas

Guia de begudes per a l’estiu

Descobreix les alternatives ecològiques per hidratar-te amb la guia de...