Arròs amb curri de verdures, una recepta molt saciant i rica en proteïna vegetal, ideal per a dietes equilibradres. Es pot preparar amb antelació i funciona molt bé com a plat únic tant per menjar fora de casa com per fer un sopar lleuger.
Arròs amb curri de verdures
Ingredients:
- 2 tasses d’arròs integral
- 4 tasses d’aigua
- 1 moniato
- 1 manat d’espàrrecs
- 1 llauna de llet de coco
- 1/2 coliflor
- 1/2 tassa de cigrons cuits
- 1/2 tassa de pèsols frescos
- 1/2 ceba
- 2 grans d’all
- 2 cullerades de curri en pols
- 1 llimona
- Coriandre fresc
- Bolets shiitake
- Pebre negra
- Oli d’oliva verge extra
- Sal marina
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Renta bé l’arròs, escorre’l i posa’l a escalfar en una olla amb l’aigua.
- Quan comenci a bullir, tapa’l i deixa que bulli a foc mitjà durant uns 30-40 minuts. Una vegada fet, escorre’l, passa’l per aigua freda i torna’l a escorre. Reserva’l.
- Posa en una cassola l’oli d’oliva, els grans d’all pelats, la ceba tallada a la juliana i el curri. Cuina-ho fins que la ceba estigui transparent.
- Incorpora-hi la coliflor rentada i tallada en raments i el moniato pelat i tallat en daus petits. Remena-ho lleugerament perquè s’integrin els gustos.
- Aboca la llet de coco a l’olla i barreja-ho. Si durant la cocció creus que cal més líquid pots afegir-hi aigua o llet de coco.
- Quan notis que la verdura està al punt, incorpora-hi els bolets partirs per la meitat i els espàrrecs trossejats. Cou-ho uns 5 minuts més.
- Finalment, afegeix-hi la sal, una mica de pebre negre acabat de moldre, un raig de suc de llimona acabada d’esprémer, els pèsols i els cigrons i deixa-ho coure 3 minuts més.
- A l’hora de servir, posa al plat una base d’arròs amb el curri de verdures per damunt i decora-ho amb fulles de coriandre fresc.
Gaudeix d’aquesta pràctica recepta de la foodbloger Green Mama.
Tasta altres receptes amb arròs: arròs integral cremós amb llombarda i arròs vermell amb verdures i bolets.