L’arròs basmati és un bon aliat de la salut intestinal, però depenent de la tècnica la finalitat de consum serà diferent. Descobreix com utilitzar-lo seguint aquest vídeo de la xef Mireia Anglada.
Arròs basmati – Tècniques de cuina
Aquest cereal és molt interessant, ja que consumit en calent ens permet ajustar desordres intestinals com la diarrea. En canvi, cuit i refredat a la nevera genera midons resistents, que ens ajuden a regenerar la microbiota.
Cocció
Ofega el cereal amb oli d’oliva verge. Aquest procés és important perquè l’arròs té uns midons que en cobrir-los amb olis s’aconsegueix que els grans quedin despresos.
En una olla, escalfa aigua o brou i, quan el cereal estigui ofegat, afegeix-hi una proporció d’1 + ¼ de líquid calent. Tapa l’olla, abaixa el foc i cou l’arròs durant 12 minuts.
Una vegada cuit, guarda’l a la nevera durant tota la nit.
L’endemà el cereal estarà totalment desprès i el podràs escalfar, però no fregir, ja que no pot sobrepassar els 170 °C.
Sec
Amb aquesta tècnica elaboraràs farina d’arròs, que després podràs utilitzar per preparar masses, com la dels nyoquis vegans, sense ou.
Tritura l’arròs en una processadora d’aliments fins a aconseguir una textura molt fina.
Escalfa en una olla una proporció de 250 ml de líquid (aigua, brou o beguda vegetal).
Quan arrenqui el bull, afegeix-hi 50 g de farina d’arròs en forma de pluja, per evitar que es generin grumolls. Ajuda’t d’un batedor de mà per remenar la farina quan entri en contacte amb el líquid.
Barreja-ho durant aproximadament 8 minuts. La massa estarà preparada quan es comenci a desprendre de les parets del cassó. Deixa-la refredar.
Tira un rajolí d’oli sobre una taula de fusta o el sobre de la cuina i estén-lo amb un pinzell. Això permetrà que el sucre propi de l’arròs no es quedi enganxat a la taula.
Treballa la massa sobre la fusta. En aquesta ocasió, per fer nyoquis, dona-li forma de cilindre i talla-la a daus.
Una vegada preparats, guarda’ls a la nevera durant 12 hores.
El seitan és una proteïna vegetal molt versàtil a la...
Tècniques de cuina
Amarant – Tècniques de cuina
L’amarant, un cereal amb un alt percentatge en proteïna. A...
Tècniques de cuina
Miso blanc – Tècniques de cuina
El miso blanc és un condiment alcalinitzant imprescindible per a...
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Utilitzem els nostres pròpies "cookies". Si continua la navegació considerem que accepta l'ús d'aquestes.