Azukis, un llegum vermell típic dels països orientals molt apreciat per la seva riquesa en nutrients. Descobreix com mantenir-los intactes seguint la tècnica de cuina que et proposa la xef Mireia Anglada.
Són una proteïna vegetal completa que enforteix el ronyó, ja que segons la medicina tradicional xinesa i la macrobiòtica les azukis tonifiquen el sistema urinari. A més, tenen l’avantatge de ser assimilables per l’organisme i no produir gasos intestinals ni flatulències.
És recomanable consumir llegums dues vegades per setmana i no perdre aquest hàbit quan arriba el bon temps, ja que resulten deliciosos en amanides. Juntament amb les llenties i els cigrons les azukis són el llegum que hauríem de consumir amb més freqüència. Gràcies al seu gust lleugerament dolç, també s’utilitzen per preparar pastissos i postres.
Azukis – Tècnica de cuina
Posa en remull les azukis amb alga kombu durant tota la nit.
2. Llença l’aigua, que és on hi ha els antinutrients.
3. Afegeix en una olla 3 mesures d’aigua per 1 de llegum.
4. Cou-les durant 1 hora o 1 hora i mitja.
5. Afegeix-hi sal al final de la cocció perquè el llegum no quedi dur.
Una vegada cuites, queden delicioses en estofat amb romaní, fregides en oli d’oliva o en una senzilla amanida amb salsa de soja, vinagre d’arròs, ceba, coriandre, romaní, oli de sèsam i sal marina. A Veritas et recomanem que utilitzis aquest llegum per preparar receptes com una amanida d’azukis marinades o unes mandonguilles amb verdures i llavors de lli.
Contingut relacionat
Tècniques de cuina
Cigrons – Tècniques de cuina
Cigrons, un llegum amb un alt contingut en calci. La...
Tècniques de cuina
Llenties vermelles – Tècniques de cuina
Llenties vermelles, un llegum sense pell que resulta ideal per a aquelles persones...
Tècniques de cuina
Alga wakame – Tècniques de cuina
L'alga wakame té propietats depuratives, sobretot és ideal per eliminar...
Utilitzem els nostres pròpies "cookies". Si continua la navegació considerem que accepta l'ús d'aquestes.