Bacallà al forn amb crosta d’allonesa, una recepta molt nutritiva que omplirà la teva taula en qualsevol celebració.
Bacallà al forn amb crosta d’allonesa
Un dels grans atractius d’aquesta recepta és el toc especial que li dona la crosta d’allonesa, que a més evita que el bacallà perdi la suculència.
El vinagre de poma dota de sabor les patates i el resultat és un plat saborós i molt equilibrat nutricionalment.
Ingredients:
4 lloms de bacallà salvatge
3 patates
1 tomàquet
½ ceba
½pebrot
½ got d’aigua
2 cullerades petites de vinagre de poma
Sal
Pebre
Oli d’oliva verge extra
Per a la salsa:
100 ml d’oli d’oliva suau
1 gra d’all
1 ou
Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Preescalfa el forn a 200 °C.
Pela i lamina les patates a rodanxes molt fines, amb l’ajuda d’una mandolina. Talla, també a làmines, la ceba, el tomàquet i el pebrot.
Unta amb oli d’oliva verge extra una safata per a forn i cobreix bé la base amb les patates. Salpebra-ho i ruixa-ho amb una mica més d’oli.
Afegeix-hi la ceba, el tomàquet i el pebrot, i torna-ho a salpebrar.
Posa les dues cullerades de vinagre al mig got d’aigua, aboca’l amb cura per sobre de les patates i les verdures, i enforna-ho durant uns 25 minuts a 170 °C.
Entretant, col·loca al got de la batedora 50 ml d’oli d’oliva suau, l’ou, el gra d’all i un pessic de sal. Bat-ho amb el peu batedor sense aixecar-lo de la base i quan es comencin a barrejar els ingredients incorpora-hi lentament la resta de l’oli, fins a obtenir la consistència que vulguis. Reserva-ho.
Quan les patates estiguin tendres, posa-hi els lloms de bacallà damunt i enforna-ho uns 7-8 minuts, vigilant la cocció perquè no es ressequin.
Una vegada estiguin fets, posa a sobre de cada llom una capa generosa d’allonesa i gratina-ho fins que quedi daurada. Serveix-ho immediatament.
Una recepta ideada per Marina Ribas, professora de cuina saludable, a més d’impulsora de la pàgina web marinaribas.es.
Timbal de salmó fumat, una recepta molt festiva que sorprèn...
Peix
Llobarro al forn amb llavors
Llobarro al forn amb llavors. Una recepta per a 4...
Peix
Salmó marinat amb alvocat i arròs
Salmó marinat amb alvocat i arròs, una recepta molt completa...
Peix
Orada en sopa de miso
Orada en sopa de miso, una recepta de l'ecoxef Mireia...
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Utilitzem els nostres pròpies "cookies". Si continua la navegació considerem que accepta l'ús d'aquestes.