Bacallà al forn amb crosta d’allonesa, una recepta molt nutritiva que omplirà la teva taula en qualsevol celebració.
Bacallà al forn amb crosta d’allonesa
Un dels grans atractius d’aquesta recepta és el toc especial que li dona la crosta d’allonesa, que a més evita que el bacallà perdi la suculència.
El vinagre de poma dota de sabor les patates i el resultat és un plat saborós i molt equilibrat nutricionalment.
Ingredients:
4 lloms de bacallà salvatge
3 patates
1 tomàquet
½ ceba
½pebrot
½ got d’aigua
2 cullerades petites de vinagre de poma
Sal
Pebre
Oli d’oliva verge extra
Per a la salsa:
100 ml d’oli d’oliva suau
1 gra d’all
1 ou
Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Preescalfa el forn a 200 °C.
Pela i lamina les patates a rodanxes molt fines, amb l’ajuda d’una mandolina. Talla, també a làmines, la ceba, el tomàquet i el pebrot.
Unta amb oli d’oliva verge extra una safata per a forn i cobreix bé la base amb les patates. Salpebra-ho i ruixa-ho amb una mica més d’oli.
Afegeix-hi la ceba, el tomàquet i el pebrot, i torna-ho a salpebrar.
Posa les dues cullerades de vinagre al mig got d’aigua, aboca’l amb cura per sobre de les patates i les verdures, i enforna-ho durant uns 25 minuts a 170 °C.
Entretant, col·loca al got de la batedora 50 ml d’oli d’oliva suau, l’ou, el gra d’all i un pessic de sal. Bat-ho amb el peu batedor sense aixecar-lo de la base i quan es comencin a barrejar els ingredients incorpora-hi lentament la resta de l’oli, fins a obtenir la consistència que vulguis. Reserva-ho.
Quan les patates estiguin tendres, posa-hi els lloms de bacallà damunt i enforna-ho uns 7-8 minuts, vigilant la cocció perquè no es ressequin.
Una vegada estiguin fets, posa a sobre de cada llom una capa generosa d’allonesa i gratina-ho fins que quedi daurada. Serveix-ho immediatament.
Una recepta ideada per Marina Ribas, professora de cuina saludable, a més d’impulsora de la pàgina web marinaribas.es.