Ara a Veritas

BdeGust, un projecte social de cervesa artesana, ecològica, vegana i de proximitat

La Blanca i en Lluís tenien un objectiu: elaborar una cervesa de qualitat que al mateix temps tingués un impacte positiu en l’entorn. Descobreix que hi ha darrera de la cervesa BdeGust. BdeGust, un projecte social de cervesa - Veritas

BdeGust, un projecte social de cervesa

Com ho heu aconseguit?

Hem tractat que BdeGust sigui una cervesa compromesa des del primer dia i en tots els aspectes del procés. Partim de la idea de crear un producte segons la nostra filosofia de compromís 360 graus, tal com ens agradaria que fossin tots els productes i empreses. Nosaltres entenem el compromís com un concepte global, i per això estem compromesos amb la societat, el nostre planeta i tots els habitants amb qui el compartim. El nostre objectiu és que la gent gaudeixi d’una bona cervesa, i que aquesta alhora generi un impacte positiu en l’entorn. Els clients s’encarreguen de gaudir-ne, nosaltres de la resta.

En què consisteix l’impacte positiu en la societat?

BdeGust es va crear com una empresa social. Treballem majoritàriament amb persones en risc d’exclusió social o laboral, tant al nostre camp de llúpol o de cultiu propi com, per exemple, en els lliuraments que fem al centre de Girona, on tenim un acord amb l’ONG Ecosol i amb Càritas i els fem en bicicletes portades per nois que viuen en cases tutelades.

I amb la terra?

La nostra cervesa és ecològica (certificada pel CCPAE), i també hem conreat llúpol per poder tenir ingredients de km0 (alhora que complim amb el nostre objectiu social). Fins i tot les etiquetes estan fetes amb paper reciclat i amb tintes sense PVC. BdeGust també és vegana, ja que no filtrem amb cola de peix ni cap altre producte d’origen animal i els llevats són d’origen vegetal.

Us vau presentar al Veritas Ecological Challenge. Què ha suposat per a vosaltres?

Va ser el principi de BdeGust, la primera vegada que vam donar a conèixer BdeGust al públic després d’uns quants mesos treballant en el concepte. Participar en el Veritas Ecological Challenge va ser sortir a la llum. Va ser un impuls i un estímul personal per convertir el nostre somni en realitat. I, recentment, ha suposat l’oportunitat de poder estar al supermercat ecològic per excel·lència del nostre país i acostar la nostra cervesa compromesa a clients d’altres ciutats.

Com és la vostra cervesa?

La primera cervesa que hem llançat és una lager fermentada durant sis setmanes. De color ambre (més accentuat que el de moltes de les lagers que hi ha al mercat perquè hi afegim més quantitat de llúpol per donar protagonisme al nostre ingredient de km 0), té una agulla fina amb tocs de caramel. Tant el gust com l’amargor són molt refrescants i s’hi pot notar l’aroma de llúpol amb tocs florals, cítrics i herbes aromàtiques de la terra com la menta.  

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Veritas Ecological Challenge

Tens un projecte que pot aportar solucions sostenibles per millorar...