Tècniques de cuina
Bròcoli – Tècniques de cuina
crucíferes, juntament amb les cols (de Brussel·les, arrissada, llombarda), la coliflor i el nap. La seva importància per al bon funcionament de l’organisme ve donada perquè conté glucosinolats, uns compostos antioxidants que eviten la formació de cèl·lules cancerígenes i regulen les hormones. Per això, els experts recomanen consumir-ne unes tres vegades per setmana. Al vapor, bullides, en wok… les seves possibilitats a la cuina són molt variades i tant el seu gust com la textura venen sempre de gust.
El bròcoli és un superaliment amb propietats antioxidants, ric en clorofil·la, calci i vitamines. Descobreix com cuinar-lo perquè mantingui intactes els seus beneficis nutricionals.
Pertany a la família de les Bròcoli – Tècniques de cuina
Al vapor
- Posa aigua a bullir amb herbes aromàtiques per donar-li gust.
- Quan surti el vapor col·loca el bròcoli a la vaporadora.
- Cuina’l durant 8-15 minuts.
Bullit
- Posa aigua a bullir i quan arrenqui el bull afegeix-hi la sal per mantenir la clorofil·la.
- Cuina’l durant 3 o 5 minuts.
-
Refreda’l ràpidament per evitar que se segueixi coent i perdi propietats. És important que no s’oxidi el color perquè significa que perd propietats.
Wok
- Trosseja el bròcoli.
- Salta’l amb oli durant 3 minuts.
- Afegeix la sal al final de la cocció perquè no surtin els sucs i bulli.
Contingut relacionat
- Tècniques de cuina
Crema de porro, carbassó i bròcoli
Crema de porro, carbassó i bròcoli, completa, fàcil de fer...
- Tècniques de cuina
Kale – Tècniques de cuina
Kale, un vegetal amb alt percentatge en proteïnes. A més,...
- Tècniques de cuina
Enciam de mar – Tècniques de cuina
Enciam de mar, un alga amb propietats antioxidants, a més der...